Reklama

Reklama

Princezna v opojení

(TV film)
  • USA Wishful Drinking (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmová adaptace divadelního hitu hollywoodské ikony Carrie Fisher, která vypráví příběh jejího života. Snímek kombinuje její drsňáckou one-woman show s rozhovory a archivními záběry.  Je dítětem hollywoodské smetánky, ikonou Hvězdných válek, učebnicovým příkladem duševní choroby. Herečka a spisovatelka Carrie Fisher v tomto snímku odhazuje své hvězdné manýry a vypráví syrový, drsný a opojně pravdivý příběh. Film byl natočen na motivy autobiografické divadelní hry a bestselleru z produkce Carrie Fisher.
Jak sama dokazuje, Carrie není jen dokonalou herečkou, scénáristkou a jedním z nejprodávánějších autorů. Je také potomkem hollywoodské smetánky – slavné herečky Debbie Reynolds a zpěváka Eddieho Fishera, jehož nechvalně známý románek s Elizabeth Taylor skončil pohádkové manželství. Přestože vyrostla obklopená filmovými hvězdami a už jako velmi mladá zakusila co je to sláva na vlastní pěst (v devatenácti letech ztvárnila princeznu Leiu ve Hvězdných válkách), její život rozhodně nebyl záviděníhodný. Musela čelit mnoha těžkostem a výzvám: tragické vztahy, drogová a alkoholová závislost, pobyty v léčebnách, bipolární porucha osobnosti, elektrošokové terapie. Přežila a uspěla navzdory nepřízni osudu, což jen dokazuje její odolnost, inteligenci a především smysl pro humor. Film odhaluje temnou stránku toho, jaké je to být celebritou, kombinuje vtip i syrovou skutečnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Skleni 

všechny recenze uživatele

Aboslutne brilantné poňatie autobiografie..... Skvelá osoba, tá Carrie. To bolo prvé čo som si povedal. A to som netušil kto to je ani kde hrala. Videl som to náhodou a musím povedať, "stunnin"! nič podobné som dlho nevideľ. Určite odporúčam každému kto sa chce zasmiať na satire a retrospektívnom poňatí toho najlepšieho v najhoršom. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Mám rád lidi, co si ze sebe umí dělat legraci a co víc i takové, co si umí dělat legraci ze svého tragického života. Carrie Fisher velice vtipně a s nadsázkou pojala problémy a hrůzy, kterými si prošla. Tak vtipně, až to vypadá, že se jí to snad ani netýká. Myslím však, že právě díky její veselé duši se dokázala vrátit do normálního života a bavit lidi, i přestože je po většinu času baví krutou pravdou. Rozhodně ale musím říct, že už jsem se dlouho tak nezasmál jako u tohohle "dokumentu". Nakonec nic člověka nepotěší tak jako neštěstí druhého. ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Jan Werich pred časom rozdelil knihy na tie, ktoré sa blbo čítajú, ale dobre žijú a tie, ktoré sa blbom žijú, ale dobre čítajú. Televízny film Princezna v opojení mi priniesol zážitok napĺňajúci uvedený výrok. Carrie Fisher podľa všetkého mala pestrý a neľahký život. Je preto úžasné s akou ľahkosťou, inteligenciou, sebairóniou a nadhľadom s ním dokáže zoznámiť publikum. Uvedomujem si, že tieto "one man show" sú mimoriadne náročné na osobnosť herca i vnímavosť publika a málokto sa môže odvážiť s nimi prísť na javisko. Carrie Fisher sa odvážila a vyplatilo sa. Výborne som sa bavil. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Carrie Fisher je úžasná. Vzpomínal jsem na vystoupení Ellen DeGeneres. O Carrie vlastně nic nevím. A) byla princeznou Leiou ve Star Wars B) její životní příběh je tak fatální, že jej zfilmovala s Meryl Streep v hlavní roli a přitom mi souvislosti mezi Pohlednicí z Hollywoodu a princeznou Leiou svým způsobem unikaly dodnes. Carrie je možná trochu americká verze Ivety Bartošové… ale je inspirací v tom, jak dokázala ze svého nuzného života vytěžit… a právě na něm postavit… svůj život… živit se jím. Ellen DeGeneres objíždí divadla, protože „místo toho, aby platila psychoterapeutovi za to, aby mu mohla vyprávět své příhody… vypráví je lidem v divadle, kteří za to platí jí“. Carrie se se svými problémy vyrovnává stejně bravurně… tedy stejně vtipně: „Dnešní šou je komickým způsobem získat si pozornost, které se mi nedostávalo coby dítěti.“ A metaforicky řečeno její „Ahoj, jsem Carrie Fisher… a jsem alkoholička“, se dostalo do učebnice psychiatrie do kapitoly o bipolární poruše stejně jako (doslova řečeno) Ellenino „Ahoj, jsem Ellen… a jsem gay“ do učebnice o genderu do kapitoly o televizi a médiích. Carrie Fisher ve své one-woman show zná účinný způsob jak mi doplnit i ostatní písmenka abecedy do jejího příběhu… a udělit lekci, co to ve skutečnosti znamená „Always Look On The Bright Side of Life“ ;) ()

D28 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že scenár k tomuto príbehu sa napísal sám, vybrala si Carrie tie správne momenty a správnu formu, akou ich podať.Najviac ma udivuje ten triezvy pohľad, s akým opisuje svoj - možno len pre nás necelebrity - neobvyklý život, a to, že po všetkých tých vzťahových šialenostiach síce prišla čiastočne o duševné zdravie, vôbec však nie o humor, smiech a nadhľad, ktoré podáva ako liek pre tých, ktorí by náhodou sami neprišli na to, že bez nich neprežijú. Zábavné i poučné a rozhodne originálne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama