Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Tradiční příběh jehož vlastní verzi představila snad už pomalu každá významější filmová velmoc tentokrát padl do korejských rukou a ačkoliv příběh Marathonu pracuje vesměs se všemi milionkrát viděnými klišé, je na téhle verzi něco zvláštního. Ano, Malaton zpracovává ten druh příběhu, o kterém jsem si do této doby myslel, že NEJDE podat bez zbytečného diváckého vydírání. Po zhlédnutí si myslím, že podobný druh příběhu nejde podat bez zbytečného diváckého vydírání vyjma korejských tvůrců. Jeong Yun-cheol totiž naprosto parádně a hlavně nenásilně nabízí příběh autistického běžce ve kterém se žádného citového vydírání opravdu nedočkáte. Film sice má své mouchy, ale za takhle civilní zpracování si nějaký ten bod k dobru zaslouží a tak výsledných 85 % i díky výborným hercům zaokrouhluji nahoru. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Korejský "Rain man" je dalším důkazem toho, že kinematografie téhle země zažívá vynikající období. Krásná muzika, skvělá kamera a vynikající výkon Seung-woo Cho (kterého bych si po jeho roli v Keulraesik jako autistu ani nedokázal představit :) ... Film se sportovní tématikou, u kterého je závěrečný sportovní výkon v podstatě nepodstatný ..... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný životný príbeh predostretý divákovi veľmi peknou kamerou a emotívne zvýraznený krásnou hudbou. Postavu Cho-wona - autistického bežca, si skrátka musíte zamilovať. Krehké, krásne, krištáľovo čisté a napĺňajúce. Je to dráma o cieľavedomosti, o peripetiách tejto choroby (hlavne v kontexte s najbližšími a okolím) a s pozitívnym záverom, ktorý zahreje pri srdci. Inak, to sa mu ale bežalo, keď mal na čísle sponzora SK Telecom :). Náhoda? ()

July 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Korejský Rain Man je tu. Výkon hlavního protagonisty byl oscarový. Příběh mladíka, postiženého autismem, který žije se svojí matkou a bratrem. Svůj volný čas vyplnuje běháním a sledováním přírodopisných dokumentů z Afriky, kde ho nejvíce fascinují zebry. V běhu na 10 km se mu podaří doběhnout jako třetímu a hledá se další výzva a tou není nic menšího, než uběhnout maraton za tři hodiny .... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama