Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velký případ nadporučice Terezy Machátové (Jiřina Švorcová): Ing. Bernard (Vladimír Ráž) oznámí, že se jeho žena (Viola Zinková) nevrátila z návštěvy příbuzných v Berlíně. Tereza, která společně s kapitánem Landou (Gustav Heverle) záležitost vyšetřuje, si zjištěná fakta dá do souvislosti s nálezem těla utopené ženy. Pachateli zbývá jen přiznání... Nezajímavá konverzace na kriminální téma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

fragre 

všechny recenze uživatele

Film v tradici české detektivky, tedy méně akce, ale více dialogů, atmosféry a trocha toho psychologizování. Žádný převratný děj, ale zase se zde již příliš neotravuje ideologií. Zajímavostí je ta mírně feministická linka - žena vyšetřovatelka SNB, nota bene neprovdaná, věnující se pracovní kariéře. Ostatně, J. Švorcové to tady opravdu sluší. Silně váhám mezi dvěma a třemi *. Nakonec spíše ty dvě. 12. 4. 14 - po novém shlédnutí zvyšuji na tří *. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jiřina Švorcová v roli vyšetřovatelky. Na svou dobu trochu překvapení, ale v detektivním žánru zásadní zlom. Snímek je však velice nezáživný a táhnoucí. Scénář cílí především na konverzaci, která pomíjí veškeré napětí a alespoň ždibec tajemna. Ona vyšetřovatelka nadporučice Tereza Machátová je až neuvěřitelně lidská a jako policistka absolutně nepřesvědčivá. Příběh ale není napsán špatně. Potřebuje však hodně oživit. A tak tu máme detektivku, která je tak odpočinková, že u toho bude nejeden spolehlivě usínat. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních, ne-li vůbec první český Sherlock Holmes v sukních, i to je jedna z mnoha tváří kontroverzní herečky a funkcionářky Jiřiny Švorcové v jejích filmových začátcích. Anna Sedlmayerová bezpochyby přinesla zajímavé téma, které v širším záběru postihuje roli ženy v soudobém společenském postavení, zároveň se nabízí otázka, co s tím. Detektivka? Mizerná. Psychologické drama? Ani omylem. Navíc je zjevné, že film zoufale balancuje mezi intimitou a politikou. Ale ocenit by jej mohli badatelé v oblasti gender studies a příbuzných oborů. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Černobílá detektivka z roku 1961 s p. Rážem v děčínských kulisách ode mne dostane těžko méně. Pí Švorcová pojala docela dobře roli začínající kriminalistky, která vyšetřuje s empatií a porozuměním psychologii. Film stojí za shlédnutí mj. díky pěkným exteriérům i interiérům. Perlička: pasy měli občané nejspíš na úřadě (i když to možná bylo personální oddělení zaměstnavatele) a brali si je jen na cestu. Kvůli letošní karanténě mi ale nejexotičtější přišlo, jak si všichni pořád podávali ruce. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se jedná o vydařenou detektivku s koukatelnou Jiřinou Švorcovou v roli vyšetřovatelky. Nesouhlasil bych s některými komentáři, že pachatel je jasný od začátku. V průběhu filmu se objevují nové skutečnosti, které můžou ukazovat na někoho dalšího. Naopak závěrečné rozuzlení mohlo být pro řadu diváku nečekané. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Děčíně. (Cucina_Rc)
  • Natočeno podle knihy „Pomozte mi, Terezo!“ od spisovatelky Anny Sedlmayerové. Příběh nejprve vycházel jako seriál v časopise „Vlasta“. (sator)

Reklama

Reklama