Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní Krkonoše skýtají mnohé nástrahy, zvláště při přehnaných obavách z jejich zrádné nádhery. Poněkud nehrdinským hrdinou tohoto neobratně a nezáživně natočeného snímku je poštovní doručovatel, jenž se stane dobrovolným členem Horské služby. Teprve ve vánici překoná svůj strach z lavin, když zachrání život dvěma turistům, které zaskočilo náhle zhoršené počasí... (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film s padesatkovym vizualem. Na horach zacne foukat, horska sluzba strasi, prazaci na to prdej a vyrazej do terenu. Takze za par minut je prusvih na svete...a cely zbytek filmu se ruzne hledaji vselijaci lide ve snehove bouri. :) P.S.: Synove hor od stejneho rezisera mi prisli lepsi... 4- ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tenhle český "Survávjl" mě celkem nadchnul. Příběhově velmi dobře postavené, děj nepostrádá spád a napětí. Během epesní krkonošské fujavice a metelice sledujeme příběhy několika ztracených skupin i jednotlivců a samozřejmě práci našich hrdinných synů hor. Jednotlivé mikropříběhy tvoří vcelku rozumný a napínavý rámec - a podotýkám, že ze všech nejblíže mi byla story autobusáka Toníčka. Když se pohádám s přítelkyní, dělám nemlich to samý. Ať je venku mínus čtyřicet, vánice, padaj kroupy nebo fučá vietor z gor, seberu se a jdu... dokud mě to nepustí :) Jenom se obávám, že by mě má současná partnerka hledat nešla a nechala mě celkem v klidu umrznout pod smrkem. Uplně jí slyším, jak říká: "No, co jsem mohla dělat? Vždyť tam byla taková zima." No nic, končím osobní vložku a na konec dodávám: 3,5 hvězdy. A vzhledem k tomu, že mám rád nedokonalou barevnost starých filmů, zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být ladným sjížděčem zasněžených svahů, ale mé pozadí se setkává se zemí příliš často na to, abych tento sen někdy uskutečnil. Snímky z hor mne však baví a z tohoto záchranářského kousku na mne pomrkává přesvědčení, že hercům větřík zákeřně pronikl pod Jägerovy drtiče mrazu a já jsem chvílemi spontánně mrznul s nimi. To se někdy stane, když meteorkáři ze Sněžky na chvilku zaspí. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film, místy jsem ani nedýchal, jak jsem byl ponořený do atmosféry horské vánice. Je to obrovská pocta pro horskou službu a memento pro nezodpovědné lidí, kteří nemají v horách co dělat. Věrohodně se podařilo ukázat jak služba pracuje, jak mohou být hory nebezpečně a také jak si lidé navzájem umí pomoci. I když tušíte jak to dopadne, nemůžete si pomoct a plni očekávání doufáte, že vše dobře dopadne. Ty studenty bych jednoho po druhém zfackoval. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy režisér Čeněk Duba uměl. Jeden den ze života dobrovolných i profesionálních pracovníků Horské služby ve Špindlu. V okamžiku, kdy dojde náhle ke změně počasí a na hřebenech Krkonoš se rozfouká vichřice, musí se jeden z jejích členů rozhodnout, zda se znovu vydat do nebezpečných hor poté, co před dvěma roky utrpěl psychickou újmu, byv zasypán lavinou. Nyní prožívá průjezd lavinovým polem, aby zachránil život neopatrného turisty, a rozhodne se zůstat v milovaných horách. Po celých osmdesát minut je děj napínavý, vzpomínám, jak jsem jej prožíval jako malý kluk u mnaličké televizní obrazovky. Ani dnes jsem nenašel žádné hluché místo, snad jen že se nestává, aby v jeden den musela HS zasahovat u tolika případů lidské nezodpovědnosti a všechny dopadly dobře. Film je věnován skvělé a záslužné práci Horské služby. Pět hvězdiček za výbornou režii, strhující podívanou, relativně dobré výkony herců, vkusnkou hudbu i výchovný aspekt. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Slezské chatě, Vrchu Pláň a Svatým Petru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama