Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní Krkonoše skýtají mnohé nástrahy, zvláště při přehnaných obavách z jejich zrádné nádhery. Poněkud nehrdinským hrdinou tohoto neobratně a nezáživně natočeného snímku je poštovní doručovatel, jenž se stane dobrovolným členem Horské služby. Teprve ve vánici překoná svůj strach z lavin, když zachrání život dvěma turistům, které zaskočilo náhle zhoršené počasí... (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale realisticky vykreslená zápletka odehrávající se v horách, kde se počasí mění každou chvíli. Pokus o drama tříští některé zbytečné vtípky, i když některé dialogy pobaví: "-Hory jsou hory. / Ale já jsem od Pardubic. Proč někdo nehoruje pro rovinu?" Podobné filmy:Synové hor. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tenhle český "Survávjl" mě celkem nadchnul. Příběhově velmi dobře postavené, děj nepostrádá spád a napětí. Během epesní krkonošské fujavice a metelice sledujeme příběhy několika ztracených skupin i jednotlivců a samozřejmě práci našich hrdinných synů hor. Jednotlivé mikropříběhy tvoří vcelku rozumný a napínavý rámec - a podotýkám, že ze všech nejblíže mi byla story autobusáka Toníčka. Když se pohádám s přítelkyní, dělám nemlich to samý. Ať je venku mínus čtyřicet, vánice, padaj kroupy nebo fučá vietor z gor, seberu se a jdu... dokud mě to nepustí :) Jenom se obávám, že by mě má současná partnerka hledat nešla a nechala mě celkem v klidu umrznout pod smrkem. Uplně jí slyším, jak říká: "No, co jsem mohla dělat? Vždyť tam byla taková zima." No nic, končím osobní vložku a na konec dodávám: 3,5 hvězdy. A vzhledem k tomu, že mám rád nedokonalou barevnost starých filmů, zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v tomto dobrém českém filmu. Lze zde spatřit i pozdější nezapomenutelnou legendu českého bigbítu sedmnáctiletého Petra Nováka v roli studenta Hanouska v náročném horském terénu. K dalším přednostem patří milá autenticita záběru krás Luční boudy a jejího okolí. Herci jsou skvělí, tak i z těchto důvodů film za vidění opravdu stojí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film s padesatkovym vizualem. Na horach zacne foukat, horska sluzba strasi, prazaci na to prdej a vyrazej do terenu. Takze za par minut je prusvih na svete...a cely zbytek filmu se ruzne hledaji vselijaci lide ve snehove bouri. :) P.S.: Synove hor od stejneho rezisera mi prisli lepsi... 4- ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za vola, čo sem dá takýto obsah. Recenzia v obsahu, naviac nepravdivá, pretože film vôbec nie je nezáživný a neobratne natočený, ale k príslušnému roku vzniku úplne primeraný. Skôr patrí k tým lepším a dokonca sa objavilo aj zopár adrenalínových scén. Teda do tej miery, ako sa to v Krkonošiach aj s trikmi vôbec dá. Na lepšie tri hviezdy. –––– Dokud je kalamita, bude to jako na vojně. Každý dostane svůj denní příděl a s tím musí co? Vystačit. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Slezské chatě, Vrchu Pláň a Svatým Petru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama