Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poviem pravdu, že som sa na ten film tešil. Obrázky a krátky článok v CINEME pred rokom nevyzerali zle. Požičal som si to - naštastie. Píšem naštastie, lebo nietoré filmy - TUTOVKY si rovno kupujem. Mám rád vojnové filmy aj filmy, ktoré sa odohrávajú v tomto období a čakal som niečo v štýle Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy alebo niečo podobne odľahčené. Ale toto som fakt nečakal. Dej by mal byť napínavý, vtipný, akčný... ale nie je. Je to trapas. Nahánačka na džípoch za doprovodu modernej hudby a elektrických gitár? Strašne mi to tam nesedelo. Záchrana vojaka na poli pred nemeckým lietadlom sprevádzaná hrdinskou hudbou a neúprosnou paľbou z guľometu...wau... To všetko natočene spomalene, aby ma utvrdilo v tom, že naivnejšiu scénu som už dávno nevidel a samozrejme v tom, že najlepší vojaci sú Američania. Kto iný, že? Tvorcovia chceli dej trošku zdramatizovať, a nechali v úvode umrieť amerického vojačika a na konci nemeckého odstreľovača, ale to všetko bolo natočené tak nezaujímavo, že mi to bolo vlastne jedno. Mať pokope toľko dobrých hercov, dobrý príbeh a takto to posrať ... to chce TALENT. Pán režisér má asi TALENT aj na to, ako ukončiť dobre rozbehnutú kariéru K. Rodena. 30%. 28.3. 2006 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jejda...:-/ Tak tohle někdo nezvládl, viďte pane Coline Teague? Jednoduchý příběh kolísá mezi válečným dramatem, dobrodružným filmem a komedií, přičemž ani jedno nezvládá pořádně. Děj je roztříštěný, místy nepřehledný, množství vystupujících postav postrádá propracovanější psychiku, jejich motivace je poněkud nejasná a za některé dialogy by si scénárista zasloužil pořádné čelo. Pokud mám vyzdvihnout nějaká pozitiva, pak jedině úchylné charisma Karla Rodena... a ten německý sniper byl vcelku fešák, mohl dostat víc prostoru, viďte, dámy?;-) 40% s odřenýma ušima. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fujtajbl!Dlouho už jsem neviděl tak mizerný béčko.Spousta keců,trapná akce,nulová invence,film kde se naprosto nic nedělo,pro mě totální zbytečnost!Koukal jsem jen kvůli Rodenovi a nyní chci rychle zapomenout(což se povedlo docela rychle,už naprosto nevím o čem to bylo a to je to pár dní co jsem to viděl...že by skleroza?...ani náhodou,ono to bylo o ničem,takže si těžko mohu vzpomenout o čem to bylo,že jo :)?).Dost filozofování,od tohoto braku oči pryč!!! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

..velmi jsem se těšil a tak jsem se i zklamal!!!...nízký rozpočet se podepsal na celkové kvalitě filmu úplně nejvíce!!!!..přitom režije v určitých cénách nebyla špatná, kamera v určitých scénách také nebyla špatná!!!..., ale akce nebyla akcí ( velmi chudé ), dialog dialogem ( hodně stupidní a nesmyslné ) dramaticky nezvládnuté scela určitě ( vždycky změna v příběhu mi došla o 5 minut později na nesprávné místě, prostě jsem si jí nevšimnul dřív ), na konci filmu příběh se roztříštil do nesrozumitelnosti!!!!..o hereckých kvalitách jednotlivých protagonistů zmínim jen to, že všichni odehráli dobře ( to je za 3 ), akorát Madsen ve scéně na mostě nechutně přehrávall!!!....strašná škoda, kdyby rejža zvolil taktiku za málo peněz tak akorát muziky, nemuselo jeho dílo dopadnout zle!!! P.S. Roden má za hraní za 2:) ()

1945 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film... první polovina se snaží vypadat vážně a seriózně, ale pak jakoby režisér nůžkama střihl se děj změní na dobrodružnou grotesku na způsob Indiana Jonese... Kdyby byl rejža soudnější a rozhodl se mezi groteskou a vážnějším tématem - jistě by byl jeho výtvor lépe oceněn. 3* dávám za výstroj, efekty a průměrné herecké výkony ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Registrační tabulky na německých vozidlech jsou špatné. Měly by mít předponu WH pro vozidla Wehrmachtu a SS pro ty zaregistrovaná u SS. (Maulincio)
  • Několik automobilů ve filmu je od rumunské automobilky ARO IMS, ta je ale začala vyrábět až po 1957. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)

Reklama

Reklama