Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pentalogie o opicích je takový rozporuplný. Opice lovící lidi jsou opět vtipný, nicméně snaha studia 20th Century Fox šokovat po vizuální stránce je dnes už spíš na škodu. Zamítli scénáře od Sterlinga (první film) i od Boulleho (autor knižní předlohy) a napsali si sami píčovinu o lidech z Falloutu - uctívačích atomu s psionickejma schopnostma navíc. Zatímco první film vypadá k světu i dnes, zde jsou efekty, na nichž papaláši z 20th SF stavěli, už mega fousatý a když se na začátku filmu Taylor "propadne", tak jsem se taky propadal k záchvatům smíchu.. Navíc to finále v podobě detonace Alfy a Omegy je takový ... prostě na píču, když víte, že jsou další tři opičí filmy - tak co jako bude? Zbylý tři filmy prostě budou vycucaný z prstu namísto reálnýho základu z prvního filmu (nebo prvních dvou). Ale aspoň tam byla zase Linda Harrison - pořád se na ní dobře kouká. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Do vnútra Planéty opíc nie je až také zlé pokračovanie ako sa zdá. Je mi jasné a je očividné, že pokles kvality je po všetkých stránkach od neprekonateľného originálu, ale druhý diel si stále zachoval veľa podstaty z jednotky a hlavné je, že film ma dokázal baviť na dobrej úrovni. Posledná tretina filmu mi úplne nesadla, príchodom inteligentných ľudí na scénu to šlo dole vodou, ale ešte sa to dá prekusnúť. Do vtedy to bolo viac než fajn. Hlavný hrdina zahral dobre, Hestonova postava sa mohla ohriať dlhšie. Opice znovu super, kostýmy perfektné. Bohužiaľ už tu nie je žiadna silnejšia pamätná scéna kvôli, ktorej by som si film púšťal znovu. Bavil som sa dobre a sci-fi téma Planéty opíc sa mi veľmi pozdáva, preto prižmurujem oko a dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama