Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle pokračování rozhodně nesedne každému, je to hodně jiné než první film, který se zde z části opakuje, ale na druhou stranu si říkám, že je tohle něco, co docela dobře dál rozvíjí myšlenky, které první film měl. Pořád jsem nečetl předlohu, ale očividně bych měl. Já jsem s tímhle dílem moc spokojený, ty lidi z podzemí mi vždycky připadali skvěle děsiví. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že druhé pokračování zdaleka nedosahuje kvalit legedárního prvního dílu Planeta opic, ale aspoň se mu snaží přiblížit. Na každém pak je, aby zhodnotil jak se toto "přiblížení" povedlo. Já musím říct, že jsem vděčný za všechna pokračování, ať už jsou více či méně povedená. Do nitra Planety opic se mi jeví jako velmi slušné pokračování, když vezmu v úvahu, že většina dalších pokračování končí o mnoho tragičtěji... Samozřejmě, že na 80% to není, ale na takových 70% by to bylo akorát, ještě když se zamyslím, že to je skoro 40 let staré. Ve filmu sice jsou nějaké nepřesnosti či nedokonalosti, ale pořád je to dobré sci-fi a podle mě je to stále lepší než Burtonův remake z roku 2001. Masky jsou opět velmi dobré, hudba stejně napínavá, scénář průměrný, ale herci to drží na úrovni. Oscarová Kim Hunter, Maurice Evans, Charlton Heston a Linda Harrison nemají chybu a obsazeni byli nanejvýš dobře. Já jsem se po celou dobu měl na co dívat a rozhodně jsem se nenudil, na konci filmu - při výbuchu atomovky - mi bylo tak nějak všeljak. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi směšné pokračování kultovního sci-fi. Heston se nám ukáže na začátku, aby si diváci uvědomili, že se dívají na právoplatné pokračování Planety opic. Následně nastoupí nový hlavní hrdina, který je jedinou světlou stránkou filmu. Masky jsou děsné, vůbec hercům nesedí obzvláště na tvářích, hudba se nedá poslouchat a spíše škodí (schválně si film minimalizujte a poslouchejte). Celý příběh, efekty a režie svou unylostí nutí ke spánku. A toho neustálého žvanění - bezmezná nuda. K tomu Charlton Heston ukazuje, jak se nemá hrát. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama