Reklama

Reklama

Džuhjó no joromeki

  • Japonsko 樹氷のよろめき (více)

Obsahy(1)

Kuriatko Anzai ide so svojím priateľom na výlet. Ich vzťah v jej očiach stráca zmysel. Keď sa im pokazí auto, nechce mu ani uveriť, že to neurobil naschvál. Hádku zavŕšenú vyznaním vzájomnej nenávisti zastaví až jej priznanie o tehotenstve. Situácia sa upokojí len dovtedy, kým sa rozhodne skontaktovať svoju platonickú lásku z mladosti. Konfrontácia dvoch mužov v nehostinnom prostredí zasnežených hôr na seba nenechá dlho čakať. (MontyBrogan)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu sledujeme cestující dvojici při rozmluvách, hádkách i smiřování. Film končí konflikem mužů a nesmiřitelnou vánicí, které vše předešlé překryje a přehluší... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Nakolik je sex nutným předpokladem pro fungující vztah? Je platonický vztah vůbec možný? Takové otázky se, za doprovodu působivé hudby a úchvatných vizuálů (téměř celý snímek se odehrává v horách na sněhu), honí člověku hlavou. Yoshida se opět projevuje jako znalec člověka, vztahů a potvrzuje svou pověst režiséra, snad nejlépe ze všech reflektujícího ženskou duši. Mariko Okada je, jako obvykle, skvělá, s Isaem Kimurou tvoří sehranou a přirozeně působící dvojici. Yoshida, jak už to občas dělává, poskytne na nastolené otázky i odpověď, a to až překvapivě konkrétní a komplexní, se kterou navíc (a to se v mém případě opravdu nestává často) hluboce souhlasím. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama