Reklama

Reklama

Obsahy(1)

In-su pracuje v koncertní hale, kde instaluje vybavení na hudební vystoupení. Jednoho dne je však zastižen nepříjemnou zprávou. Jeho manželka se stala obětí dopravní nehody. Jenže v autě nebyla sama a tak se In-su před operačním sálem v nemocnici setkává s manželkou druhé oběti. Zprvu se zdá, že šlo jen o služební cestu, ale po přečtení manželčiných zpráv v mobilu a informací z jejího pracoviště dostává In-su jasnou představu o tom, co doopravdy jeho žena v autě ten den dělala. Aby zjistil víc, pokouší se navázat bližší kontakt s manželkou druhé oběti. (EMIA)

(více)

Recenze (56)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dcera o tomto filmu prohlásila: "Ne každý film musí být ambiciozní." Pro mě osvěžující vidět pěkný korejský film, který netlačí za každou cenu do očí slzy. Pomalu se rozvíjející vztah mezi dvěma lidmi, kteří by vlastně měli nejdřív plakat. Pomalu plynoucí film. Hezká symbolika v názvu filmu. Lepších 80% (a to nevylepšuji hodnocení za zřejmě nejerotičtější Ye-jin Son, jakou jsem zatím viděl v jejích filmech viděl). ■ Citát: "Co by jsi chtěl dělat?" ■ Dobrý komentář: gibbon ■ P.S. S odstupem víc než dvou týdnů si říkám, že se mi tento film doopravdy líbí. ■ 7. 8. 2013: Po dvouapůlletech, dalších viděních a získání originálního DVD měním hodnocení na maximální. Mě se tento film hrozně líbí! A nechápu, jak může chlap mít doma Son Ye-jin a být nevěrný :). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, aby shrnula tenhle film jedním slovem, určitě by to bylo slovo "modrá". Ten film má nejasnou modrou. Celou dobu jsem čekala, pořád jsem čekala, jak to bude těžké, ale ono to bylo lehké, jen jim to trvalo trochu dlouho, než si to uvědomili. Film rozhodně není špatný, jen je na můj dnešní den pojatý moc lyricky, asi moc umělecky, abych ho mohla lépe ohodnotit. Díky dvou hlavním herců jsem občas dokázala pochopit, poznat, vědět, co cítily postavy. Což na film, kde se pocity nejadřují slovy, není rozhodně špatný výkon. Ale když to tak musím říct - čekala jsem větší drama. Tohle opravdu bylo jen modré lechtání, které mou touhu po pořádné emoční ždímačce neuspokojilo. Padnoucí hudba, krásné záběry, sníh, "zakázaná láska", a přesto mě nic z toho nedokázalo zasáhnout, dojmout, rozbrečet. Prostě to tak nějak proběhlo. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, které je komorní až přespříliš. Dlouhé záběry na statické interiéry, mlčící postavy (ano, sice zmýtané vnitřními emocionálními bouřemi nepředstavitelných rozměrů, ale pro vnější svět a oko diváka opravdu jen mlčící), skromná hudba (pro korejský film tradičně kvalitní) a minimum vedlejších postav, které do dění více méně vůbec nezasahují. April Snow je už na mou křehkou část osobnosti trošku přespříliš. Prostě zamířil přímo do té cynické pětiny a pronudil mě až do závěrečných titulků. Jasně, námět je to zdrcující a zajímavý, ale ony se ty ztrápené obličeje prostě časem okoukají a nic jiného ve filmu vlastně není. Třeba by pomohli jiní herci nebo jiný styl vyprávění, ale tak jak to lěží a běží, tak jde o jen o nudný "depkotvořič" s klasicky se vyvíjející romantickou linkou. [srpen 2006] ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se snaží vyjádřit většinu emocí mlčením. Někdy se mi zdálo, že záběry jsou zbytečně zdlouhavé a že pár slov navíc by neuškodilo. Jak je ale člověku po tom, co ho v životě potkají hned dvě velké rány za sebou. Jen pomyšlení nad tím, že se něco takového může stát, je nepopsatelné. Do chování hlavních hrdinů jsem se ale moc vžít nedokázala. A to ani přesto, že hrdinku hrála úžasná Ye-jin Son. 3,5* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Všechny ty nádherné momenty byly tak jemné, citlivé a křehké, že jsem tajila dech, abych neporušila tu krásnou atmosféru lásky. Přišla tak nečekaně v té nejneuvěřitelnější chvíli jejich života, zrozená v bolesti jejich duší. A já budu jen tiše doufat, že ať se bude dít cokoliv....to krásné, vzácné a kouzelné co tu mezi nimi vzniklo si nenechají nikdy vzít.... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama