Reklama

Reklama

12 měsíčků

  • Česko Dvanáct měsíčků (více)
Animovaný / Rodinný
Sovětský svaz, 1956, 53 min

Obsahy(1)

Príbeh o malom odvážnom dievčatku, ktoré dokázalo splniť svojej kráľovnej aj tie najpodivnejšie želania. Uprostred krutej zimy, s pomocou dobroprajných dvanástich mesiačikov, ktorých stretávala sediacich pri ohnisku v hlbokom lese, dokázala priniesť svojej rozmarnej a rozkazovačnej pani nielen čerstvé jahody, ale rozkvitnutú kyticu kvetov zo zamrznutej prírody... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

Obsah hovorí za všetko... ja len toľko, že je to nádherne spracovaná rozprávka. Animácia je v danej dobe hodná disneyovkám... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Stará ruská animovaná verze pohádky o 12 měsíčkách. My známe pohádku trochu jinak, ale tahle verze s krutou královnou je obsahově taky zajímavá. "Ona má spoustu dobrých učitelů, ale myslí si, že se nepotřebuje nic učit... a to je pro vládce moc špatné..." Kromě toho je také příběh situován do posledního dne v roce, kdy by se všichni měli "zamýšlet nad tím, jak prožili uplynulý rok a v čem by se mohli v příštím roce zlepšit..." Myšlenkově je pohádka inspirativní. Animace se mi také velice líbila (vzhledem k době vzniku). Doporučuji na pohodové pokoukání s těmi nejmenšími dětmi :-) Zajímavý komentář: Flego. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama