Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku řádí bezohlední gangsteři, kteří unášejí lidi, zabíjejí je a odebírají jim vnitřní orgány, jež pak se ziskem prodávají. Hrdina příběhu Josh Baker, který se živí kreslením comicsů, se jednoho dne setká na ulici se ženou svých snů. Během rozhovoru se však ženě udělá špatně. Vzápětí přijíždí na místo záchranka a odváží ženu do nemocnice, kam však nikdy nedorazí. Když chce totiž Josh na druhý den ženu v nemocnici navštívit, dozví se, že nikdo takový tam přivezen nebyl. Nevědí o ní nic ani v jiných nemocnicích. Josh začíná být pevně přesvědčen, že tu něco nehraje. Policejní důstojník Spencer, s nímž si Josh o svém podezření promluví, však věří spíš na malířovu bujnou fantazii než na záhadnou sanitku. Více pochopení naštěstí nalezne u policistky Sandry Malloyové, která mu slíbí, že se bude případem zabývat. Josh nakreslí portrét zmizelé ženy, rozmnoží a kopie rozdává na ulici. Přitom se mu podaří seznámit s její spolubydlící. Když se i ta zakrátko ztratí, dostane Josh strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážne bravúrne, Béčkové eso! Nízkemu hodnoteniu sa nedivím, pretože tento film môže oceniť asi len málokto. Pokladám sa za jedného z mála. Eric Roberts vo filme naozaj exceloval . Jeho hlášky ma dokázali rozosmiať aj o druhej ráno. Vtedy film práve začínal a predsa som vydržal až dokonca, bez toho aby ma napadlo čo len okom pozrieť na hodinky. Inak povedané – žiadna nuda. Starý známy James Earl Jones bol v roli šéfa miestnej polície dokonalý a zo zvuku prekliatej sanitky mám ešte dodnes strach. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Darmo jen 53 %, je to sakra dobrý béčko. Nečekal jsem, ale tento film má nápad a nechce se ani za boha končit. A to k tomu Eric Roberts v hlavní roli je vynikající. (Jinak je to thriller, ne horor, jen trochu mysteriozní.) p.s. Eric Roberts ,,není normální,, Jen v roce 2014 se objevil ve více než čtyřiceti filmech. 4,5/5 ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem poprvé registroval Erica Robertse jako herce. Je to sice čistokrevné béčko, ale zápletka je tak zajímavá, že nejde film nedokoukat. O pár let později, jsem si na něj vzpomněl, po shlédnutí Hackmanova filmu Smrtící léčba, protože i když se v něm neobjevila tajemná sanitka, tak dějově jsou si filmy hodně podobné. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu si hlavní roli zahrál jeden z mých oblíbených herců Eric Roberts, kterého zde skvěle dabuje Antonín Navrátil, který je podle mého osobního názoru jeho nejlepším dabérem. Film vyšel na videokazetách společnosti INTERSONIC v první polovině roku 1992. Jak zde již většina z vás napsala, film těží z legendy o sanitce, která unáší lidi. V tomto případě lidi, kteří mají cukrovku a na kterých provádí šílený lékař své pokusy. Šíleného doktora zde skvěle ztvárňuje Eric Braeden, kterého zde skvěle dabuje Jan Kanyza. Tento herec je v Americe známý především z nekonečného seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ. I když je film někdy označován jako horror (možná kvůli samotné tématice únosů lidí v sanitce a pokusech na nich), jedná se hlavně o dobře natočený thriller. A možná nejlepší film Erica Robertse. Z dalších hereckých výkonů stojí za zmínku ještě James Earl Jones v roli nedůvěřivého bručounského policisty a zejména stařičký Red Buttons v roli Eliáše Zachariáše, jehož dialogy především s Ericem Robertsem jsou nezapomenutelné a vytvářejí úsměv na tváři. Skvěle ho zde dabuje Stanislav Fišer. Malou epizodní roli si zde zahrál také Stan Lee, který si v podstatě zahrál sám sebe. I jeho postava v tomto filmu nese jméno Stanley. Film hodnotím pěti hvězdičkami, protože si to ten film zaslouží. Navíc je to film, který jsem si teď asi po deseti letech znovu pustil. A nostalgie tam je stále cítit. Nechápu uživatele, kteří film hodnotí ne zrovna dobře jen z toho důvodu, že to z dnešního pohledu nevypadá dvakrát dobře. Myslím si, že filmy se mají hodnotit hlavně z pohledu doby, kdy daný snímek vznikl a jak tehdy mohl na diváky působit. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušná jízda staré sanitky v New Yorku, hlavně když jste diabetik máte jistotu, že vás možná povozí a někam odveze, ale nečekejte, že vás vrátí. Mladý kreslíř komiksů se tomu snaží přijít na kloub a najít právě pracně seznámenou, ale vzápětí odvezenou dívku. Celé je to plné akce i vtipu s dobrým dějem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 8. května do 30. června 1989 v Los Angeles a New York City. (ČSFD)

Reklama

Reklama