Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby zahnali nudu a chvilkově se zbavili vědomí, že jejich životy plynou odnikud nikam, je skupina přátel ochotná udělat téměř cokoliv. Třeba přepadnout sekretářku otce jednoho z nich, když nese do banky tržbu. Ikuko, starší než oni a s podobně cynickým, nikoliv ale nihilistickým pohledem na svět, jim odmítá peníze vydat. Její odpor mladíky zarazí i pobaví a v jednom z nich se na okamžik pohne svědomí. Když si toho Ikuko všimne, s mladíkem se sblíží a pokusí se ho dostat na správnou cestu. Možná mají ale všichni pravdu a on je jen „rokudenaši“, jen další z generace dnešních budižkničemů, kteří nemají ani cíl, ani životní smysl, ani šanci stát se někým lepším. (mrtvej pes)

(více)

Recenze (4)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Spise nez U konce s dechem mi to prislo jako japonska verze Felliniho Darmoslapu. Natoceno ukazkovym prelomovym novovlnnym stylem, kdy do pozadi ustupuji pribehy z "vyssich sfer" a vypraveni se soustreduje na obycejne mlade lidi. Japonsti tvurci se na rozdil od klasiku prestavji bat zobrazovat otevrene nasili, sex a politicka temata, i kdyz v pripade Yoshidova dila to neni zde obsazenov takove mire, jako napr. u jeho souputniku Oshimy nebo Immamury. Velkym zaporem filmu je, ze se po temer celou jeho dobu v podstate hovno co deje, naopak vsak po formalni strance snimek vynika, mizanscena snimana na cernobily sirokouhly material s velkou kontrastnosti pusobi velmi fotogenicky. I tak vsak dilu prisuzuju spise historickou hodnotu, nez ze by slo o nesmrtelny a stale aktualni zazitek. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

BUDIŽKNIČEMU...Parafráze Darmošlapů to rozhodně není, film je na vážno s tragickým vyústěním. Na Godarda je to přiliš utlumené. Ale formálně zajímavé, poučené novovlnnými směry. (50%). ()

Reklama

Artran 

všechny recenze uživatele

Dozvuk hnutí taijózoku propojený s odkazy na Godardovo U konce s dechem. Vynikající rytmus vyprávění a kamera, která již experimentuje s úhly a blíží se pozdějším režisérovým abstraktním kompozicím obrazu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama