Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

claudel 

všechny recenze uživatele

Kvalita Barevného závoje je založena na přesném obsazení rolí. Domnívám se, že kdyby si Edward Norton a Liev Schreiber vyměnili role, působilo by to komicky a silně nevěrerohodně, takže nudný bakteriolog zažraný do svého bádání jedině v podání Eda a svůdník-konzul jedině v podání Lieva. A mezi nimi krásná, křehká, naivní, nikoliv však zlá Naomi Watts. Souhlasím s tím, že se jedná spíše o komorní snímek a drama manželského páru. Skvěle zahráno, skvěle natočeno. Už tady nežijeme bych asi s Barevným závojem do souvislostí příliš neuváděl, i když je pravda, že v mém nitru bude drama milostného čtyřuhelníku hlouběji zakotveno. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl se zaobírat tímto remakem, pakliže se neseznámíte s originálem. Neboť ano, jde o skvělé melodrama z 20. let, ve kterém se nádherně snoubí herecké příležitosti (které Watts i Norton využívají bezezbytku) s půvabnou krajinou. Skvělý cit pro dobové reálie, kostýmy a výpravu je samozřejmostí. Nechybí reálný dramatický příběh odehrávající se na pozadí hlavního dramatického oblouku uvnitř niterného sváru mladého manželství. Ale proč je to tak skvělé a i dnes má takový film červené barvy? Je to prosté, návrat kvalitního žánru, jenž se vytratil, je vítaný. Za dob kralování Garbo na stříbrném plátně bylo melodramat na výběr mnoho, dnes jsou nedostatkové zboží a je to ohromná škoda. Pod čarou musím seznat, že i po revoluci několik románů W. Somerseta Maughama vyšlo, takže dnes je k dispozici Julie, ty jsi kouzelná!, Poslední půlšilink i ten Barevný závoj. Což je příjemné. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o tom ako sa sebecký pokus vyriešiť spoločensky neprijateľnú situáciu zmení na tú najcnostnejšiu prácu filantropa. A hlavne ako sa násilný odchod do vzdialenej zeme plnej utrpenia zmení na cestu za nájdením citov, ktoré neboli predtým ani len predstierané. Asi prvý film (čo si pamätám!) o tom, že milovať sa dá naučiť, obzvlášť v podmienkach kde je blízky človek najpotrebnejší. Herecké výkony ústrednej dvojice bez zaváhania, scenár na úrovni a hudba podmanivá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Alternativa a předskokan Anglického Pacienta, Indočíny a dalších tématicky podobných velkofilmů dálného východu apod., kde prim hraje romantická/vztahová linie. Nelze režisérovi upřít snahu a citlivou/pečlivou práci s charaktery, jejichž pohnutky a rozbroje chápeme stejně dobře jako usmiřování, ale když už se to konečně rozjede (a velmi dobře po celou dobu tušíte, jak to dopadne), tak konec je mnohem více zkratkovitý než by divák chtěl. Herecky nezpochybnitelně silné, především Naomi Watts předvádí svoji tradičně vytříbenou a osvědčenou paletu emocí. Narozdíl však od jiných podobně ražených filmů tenhle nemám chuť znovu vidět. Přišel mi především uprostřed příběhu zbytečně fádní a zdlouhavý, nebylo co si brát a vizuálně ne vždy 100 procent podmanivé tak, aby to zakrylo to co je třeba. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Začátek se táhne ve velice nudném a pomalém tempu, bez špetky driveu, ale ke konci se film pomalu rozjíždí, akorát největší slabinou filmu je neuvěřitelně předvídatelný děj. Herecké výkony jsou výborné a hudba se také vydařila. Jedná se o celkově zajímavý film, ale na jedno podívání a tak hodnotím třemi hvězdičky.... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Na začiatku filmu Walter (Edward Norton) povie Kitty (Naomi Watts), že je bakteriológ. Keď však príde do dediny, kde sa šíri cholera, povie, že je lekár, ktorý sa špecializuje na kontrolu infekčných chorôb. (Arsenal83)
  • Liev Schreiber v rozhovore povedal, že Naomi Watts produkciu „prinútila obsadiť ho“ do tohto filmu. "Chcela, aby náš vzťah pokračoval a toto bol jediný spôsob, ako byť spolu." (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama