Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre pozerateľný film so slávnymi hercami, medzi ktorými to podľa mňa príliš nefungovalo, ale to je otázka názoru. A práve to je problém romanticky ladených filmov. Uznávam, že film bol pekne nasnímaný, dobre zahraný, disponoval krásnou hudbou, ale ... nezasiahol ma. Možno aj preto, že mal aspoň o štvrťhodinu viac, než by bolo zdravé. Ale na mierny nadpriemer si bez problémov dočiahol. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Moc hezký. Jedinými znalými tanečníky na parketu jsou neuvěřitelně dobří Norton a Wattsová, kteří dle krásných songů filmem proplují bez sebemenšího zaváhání, ladně, přesvědčivě a s obrovským hereckým rozpětím a přehledem. Dění mezi nimi působí zcela nenuceně, včetně dialogů, paradoxně nejsilnější filmové pasáže jsou ty bezeslovné. Na jejich různorodý vztah je prostě radost pohledět a s velkým zájmem jsem pozoroval jeho vývoj, ačkoliv děj byl více méně předvídatelný. A to je asi také největší slabina filmu. Závěrečná píseň je opravdu dojemná, poslední scéna klišovitým Walterovým zadostiučiněním. Obrazně řečeno: John Curran vyložil na stůl dvě esa a divák, ať už se dívá pod jakýmkoliv úhlem, si před tímhle trumfem jednoduše sedne na zadek. 22,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu se až stydím, že jsem tento film obsazený mými oblíbenci Naomi a Edwardem nechal tak dlouho bez povšimnutí. A právě díky jejich hereckému umu mi nedělalo nejmenší problém uvěřit Kitty a Walterovi jejich komplikovaný vztah. Je možná zvláštní psát o romantickém dramatu, že se na něj velmi příjemně dívalo, ale v případě Barevného závoje tomu tak (alespoň u mě) bylo. Tak nějak jsem čekal zdařilou hudbu a kameru (očekávání splněna), ale vcelku mě překvapil (pro někoho možná předvídatelný) konec (ikdyž ten úplný závěr bych asi "ustřihl"). Doporučuju všem a hlavně fanouškům nejmenované ústřední dvojice. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na Barevný závoj se velice dobře kouká. Počínaje dobrými herci až po poctivou výpravu není nic odvedeno hůř než nadprůměrně. Ale to je asi tak všechno. Film pobaví, skončí a velmi brzy se vzpomínky na něj vytratí, protože nepředá nic než jen to co v dané chvíli k vidění. Režisér Curran je dobrý řemeslník odvedl dobrou práci, vytvořil chytlavou amtosféru stré Číny za koloniální správy, ale nic víc nesdělil. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je zbytečný lamentovat nad dějovou linkou, tak už je z velký části předurčená knižní předlohou a drží tvar Závoje, který se občas lehce chvěje díky subtropickému větříku (nudnější scény na začátku filmu) nebo přímo letí vzhůru (Norton), je na pohled lákavý, ale při kritickém naladění diváka, se může zdát chladný a jakoby v dáli. Mě ale zahřál na 85%:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Cholera má oro-fekální přenos, takže by protagonisty rouška neuchránila. Spíše mytí rukou. (barunkah)
  • Na začiatku filmu Walter (Edward Norton) povie Kitty (Naomi Watts), že je bakteriológ. Keď však príde do dediny, kde sa šíri cholera, povie, že je lekár, ktorý sa špecializuje na kontrolu infekčných chorôb. (Arsenal83)
  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama