Reklama

Reklama

Badou Boy

  • angličtina Bad Boy
Senegal, 1970, 60 min

Obsahy(1)

Slepec obsluhující koru (západoafrickou harfovou loutnu) je jakýmsi „komentátorem“ událostí v již středometrážním počinu Badou Boy, jehož první, černobílá verze byla natočena o tři roky dříve. Snímek představuje mladého zlodějíčka, kterak po útěku z nápravného zařízení připravuje nástrahy na obhroublého, tlustého policistu. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Hoci hodnotím senegalský film a možno by som mal byť zhovievavý, nevidím na to dôvod. Ťažkopádny príbeh zlodejíčka, ktorému je na stope policajt by nebol zlý nápad, spracovanie je však značne podivné a nemotorné. Vlastne aj ten príbeh nie je príbehom ako si myslíme že by mal byť, je to skôr prehliadka postavičiek nesúvisiace s dejom, akýsi obraz postkoloniálnej krajiny s určitým ironickým nadhľadom. Aspoň si to myslím. Druhý komentár. ()

obsah 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se tu už objevují některá zajímavá formální řešení, především co se týče střihu a hudby, k Touki Bouki (1973) to má ještě daleko. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Ironický obraz postkoloniálního Senegalu, bizarní panoptikum svérazných jedinců a originální tvůrčí počin. Je to ale jen předzvěst následující režisérovy genialitky Touki Bouki. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama