Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, tak lze nazvat tohle dílko. Mně osobně Karcoolka nijak nevadila ani neuškodila, ostatně byl jsem doprovodem tlupě předškoláků a dítek školou povinných. Problém Karcoolky (a obdobných následníků Shreka, Úžasňáků) je v identifikaci. Dospělí a nejmenší hledají klasiku, pubescenti nějaké vychytávky a hlášky a netradiční pojetí... Výsledkem je pak to, že jsou zklamáni všichni.... nikdo se tam nenajde a když, tak jen na neuspokojivý kousek... Nelze říct, že bych se nenasmál, nelze říct, že bych se z lecčeho nerozpakoval, ale výsledek, jak jsem naznačil je v celkovém dojmu plochý... a je to škoda, nápad to nebyl zas tak úplně dementní... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kriminálne ladený príbeh o Karkulke je rozhodne myšlienka s originálnym ladením. Ale originálnu myšlienku treba rozviť a jej potenciál nenechať zakrpatený. O to väčšia je škoda, keď sa potom tá originalita počas príbehu stráca. Jednoduchá animácia zabrala, niektoré dobrodružno-komické scény tiež, ale priemer ostane vždy len priemer. 60%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta animace nestárne moc šťastně - vlastně je dnes skoro neuvěřitelné, že se na něco takového dalo sehnat áčkové hollywoodské obsazení. V roce 2019 to je spíš bizár než cokoliv jiného, čímž vlastně ten film dost povýšil od průměru, jakým se zdál být v době premiéry. I když určitá ambice by se vyprávění střídajícímu úhly pohledu dalo přiznat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ten kozel je dobrej, směli jsme se tomu všichni z plna hrdla, tak říkajíc. Možná, že kdybych se na to nedívala s tlupou pubertálních výrostků (čti spolužáků), tak by mě to tolik nebavilo a mé hodnocení by bylo nižší. Jenomže atmosféra při sledování taky dělá hodně a já rozhodně nemůžu říct, že by to byl promarněný čas. Bavila jsem se, vy budete taky, pokud vedle sebe máte kamarády, se kterými oglosujete půlku děje. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moderní animák, netradiční postavy, netradiční zpracování, anebo jen prasprostý brak a vykradačka Shreka, Úžasňákovových a třeba Doby ledové? Neříkám že animace, některé rozprávky, groteskní situace, nečekané zvraty a především dabing nebyly dobré, ale jako celek mi to připadalo neuvěřitelně chaotické...Co třeba například ta popkulturní muzika? Písničky v podání Matěje Ruperta a Terezy Černochové ještě pro nějaké to oživení ušly. Dialogy "Pěkně ses prolítla frajerko", "Hobluj Baby", "Nejsi mladá drsná snowborďačka?" mě také nedostaly, stejně tak ani popěvek "schnitzel smažený, děti budou blažený". Babička na snowboardu, ruský Ivan (ze kterého si tvůrci dělají záměrně srandu), Karkulka ovládající jiu jitsu, zlý králík, zpívající a jódlující kozel (který zas ovšem neměl chybu), především za něj ta jedna hvězda. Bojím se, že pro děti na pochopení příliš těžké, ale zase si je třeba uvědomit, že dnešní děti už jsou odkojeni úplně něčím jiným, bohužel :-( Rádoby vtipná podívaná, pro kterou platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž" jako koza drbání...Připadalo mi to celé jako špatná počítačová hra, ale jako bláznivá detektivka to ušlo, ne...:-)? ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Když žabák Skokan (David Ogden Stiers) říka: "A teď už se pomalu dostáváme ke Karkulce....", tak v místnosti není židle, ale při záběru na babičku (Glenn Close) už židle na svém místě stojí. (Patrik256)
  • Producentka Sue Bea Montgomery ukázala malým dětem koncept filmu a sledovala jejich výrazy. Když viděla, že se jim líbí postava kozla Japetha (Benjy Gaither), bylo rozhodnuto se o jeho ponechání v příběhu, přestože jej tvůrci původně chtěli vymazat. (Cheeker)
  • Cory Edwards a Tony Leech tímto snímkem debutovali na postech režisérů. Jejich spoluautor Todd Edwards už měl za sebou práci na hraném filmu Chillicothe (1999), který se ocitl v oficiálním výběru filmového festivalu Sundance. (imro)

Reklama

Reklama