Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších animákov čo som videl. Veľmi sa mi páčil príbeh ako bol vymyslený. Nechýbalo veľa vtipných scén a hlášok. A k tomu všelijaké paródie. Spomalené zábery sa tam fakt hodia. Bol som na to v kine ako doprovod malému bratovi a ani som nečakal že ma táto rozprávka takto zaujme. 85% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, tak lze nazvat tohle dílko. Mně osobně Karcoolka nijak nevadila ani neuškodila, ostatně byl jsem doprovodem tlupě předškoláků a dítek školou povinných. Problém Karcoolky (a obdobných následníků Shreka, Úžasňáků) je v identifikaci. Dospělí a nejmenší hledají klasiku, pubescenti nějaké vychytávky a hlášky a netradiční pojetí... Výsledkem je pak to, že jsou zklamáni všichni.... nikdo se tam nenajde a když, tak jen na neuspokojivý kousek... Nelze říct, že bych se nenasmál, nelze říct, že bych se z lecčeho nerozpakoval, ale výsledek, jak jsem naznačil je v celkovém dojmu plochý... a je to škoda, nápad to nebyl zas tak úplně dementní... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipná animovaná záležitost, u níž mě nejvíce bavil styl vyprávění známého, leč pro tento snímek upraveného příběhu. Každá z postav předkládá svoji verzi a je nutné říci, že každá má něco do sebe, přičemž ale s přibývajícími minutami je Karcoolka zábavnější a poutavější. Líbilo se mi i prostředí, v němž se děj odehrával, český dabing se povedl a můj výsledný dojem tedy bohatě stačí na 4*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce to opravdu není žádní sláva, ale je to docela chytře napsané, originální a vtipné (ale spíš pro dospělého než pro děti). Některé dílky skládačky mají sice divné tvary, ale tohle puzzle do sebe zapadne dokonaleji než spousta hraných filmů. A možná, že kdyby animace byla dokonalá jako u Pixaru, tak se to ani nemůže povést. (70%) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Producentka Sue Bea Montgomery ukázala malým dětem koncept filmu a sledovala jejich výrazy. Když viděla, že se jim líbí postava kozla Japetha (Benjy Gaither), bylo rozhodnuto se o jeho ponechání v příběhu, přestože jej tvůrci původně chtěli vymazat. (Cheeker)
  • Snímek byl prvním filmem natočeným v novém Kanbarově animačním studiu na Filipínách. Založili ho vynálezce Maurice Kanbar (který má na kontě například SKYY vodku, po které konzumenta nečeká druhý den bolení hlavy) a producentská veteránka Sue Montgomery. Bratry Coryho a Todda Edwardsovy pro svůj projekt vybrali díky jejích vánočnímu krátkému snímku Wobots o skupince popletených robotů. (imro)
  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)

Reklama

Reklama