Reklama

Reklama

Nespoutaná divočina

Trailer

Obsahy(1)

Americké filmové drama natočené podle skutečných zážitků světoznámého ochránce přírody Johna Vartyho. On sám je také jednou z hlavních postav příběhu o dvou osiřelých leopardích mláďatech a obětavém pokusu o jejich záchranu, který se přes řadu problémů pokouší zachytit a zveřejnit autorka dokumentárních filmů Christina Shayeová. Sleduje nejen boj malých leopardů o přežití v divočině plné nebezpečných zvířat, ale také Vartyho snahu najít oběma mláďatům nový domov , dokud nebudou připravena na samostatný život ve volné africké přírodě a jeho nesmiřitelný boj proti lidem, kteří bezcitně zasahují do přírody a pro svůj zisk se neštítí ničeho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Už jako malej jsem měl tenhle film originál na VHSce od Davay společnosti a ořval ho pokaždý, kdy útokem krokodýla zahyne Chlapeček... dojmulo mě to i teď, po letech, a divím se, že snímek zde na csfd nemá vyšší hodnocení, protože takových filmů, skutečných z přírody, s povedenými záběry Afriky a tamnějších živočišných druhů, kde svoji roli sehrává i potenciální riziko, že nejenom šelmy a nosorožci budou loveni chamtivými pytláky, existuje skutečně málo a máme tady namísto toho trapné hollywoodské krváky... :-! Není pravda, že leopardi a herci spolu nikdy při natáčení nepřišli do styku, to je zas jen jedno zveličování zdejšího uživatele - ano, těch záběrů je sice méně (např. když se JV s Elmonem snaží zachránit matku mláďat), ale termín nikdy opravdu není na místě... Nicméně pohledy na ta modrá kukadla, naivitu a nemotornost těch malých a jejich pískot coby snaha o řev, vám určitě případný zkažený zážitek vynahradí... Líbí se mi "moudro" v závěru: Všichni si myslíme, že Země je tu pro nás a zapomínáme, že se o ni dělíme s mnoha miliony dalších druhů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Otřesně natočená plyšákovina, založená na "úžasně roztomilých" záběrech malých leopardíků. Vedle toho je jako kontrast smrt jejich matky a taky nehezké chování lidí. Dalo by se to ještě skousnout, kdyby nebylo tak hmatatelné, že herci se zvířaty nikdy nepřišli do styku, neboť se v žádném záběru ve skutečnosti nepotkají. Takhle je z toho jen mizerný film s několika pěknými záběry africké přírody. Ještě jedno varování nakonec - obloukem (co největším) se vyhněte původnímu českému dabingu, je hrůzostrašný. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalšia drámička s menším rozpočtom o divokej africkej zveri, ktorá ľúbi žiť v divočine. Leopardy sú krásne mačkovité šelmy a je im daný značný priestor. Síce ide mnohokrát o dokumentárne zábery, ale tie sú takmer na nerozoznanie od filmových, takže za to patrí tvorcom palec hore. Broke Shieldsová aj so svojou rozkošnou tváričkou síce nie je do počtu, ale dostáva menší priestor, pritom ku môkmu podivu vôbec nehrá zle. Plusom je aj to, že s jej prítomnosťou nevyvstávajú žiadne lacné romancy a príbeh sa verne pridŕža hlavnej témy. Skôr televízne vyzerajúci film, ale s pekným posolstvom. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Téma snímku jistě chvályhodné. Za zachování co nejméně dotčené přírody a divoké zvěře je opravdu velmi naléhavé bojovat. Například i filmem, který by měl vždy alespoň trochu ovlivňovat myšlení lidí k dobrému. Bohužel, v tomto případě se to scénáristicky vůbec nepovedlo. Dialogy mi připomínaly místy dialogy z některých slaboduchých seriálů TV Prima či TV Nova a vnucovaná roztržka mezi ochráncem přírody - novým "adoptivním" otcem dvou malých leopardů a zkorumpovaným správcem rezervace silně zaváněla neprofesionálními dětskými dobrodružnými filmy z odpoledních hodin vysílání stejných TV programů. Nebýt pro nás Evropany atraktivních záběrů z Afrických savan, zcela jistě bych sledování "nespoutané divočiny" ukončil předčasně. Tak jsem alespoň koukal na pěkné obrazy a snažil jsem se nevnímat naivní dialogy a nepřesvědčivé herecké výkony. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný a docela silný film z africké divočiny. John Varty je sympaťák, příběh působí věrohodně a Chlapečka mi bylo taky líto :-(. Jenom mi tady vůbec neseděla Brooke Shields, ale i tak jeden z těch lepších filmů o zvířatech. 60%. ()

Reklama

Reklama