Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na ostrově nedaleko pobřeží Bretaně se začaly dít zvláštní věci. Členové významných rodin jsou nalézáni jeden po druhém mrtví a důkazy svědčí o rituálních vraždách. Případem je pověřen detektiv Lucas Fersen (Bruno Madinier), ale vyšetřování se věnuje také inspektorka Marie Kermeur (Ingrid Chauvin), které se děsivá tragédie osobně týká. Navzdory počáteční nedůvěře to mezi oběma rivaly začně jiskřit a postupně odhalují temná tajemství ostrova... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Já v tomto dílku našel (na rozdíl od většiny ostatních) docela IQ (ve stylu slavné Agathy C.), tajemno a především nádhernou přírodu. Natolik nás ta scenerie tehdy uchvátila, že to byl nezvratný impuls Bretagne procestovat. Je to už pár let (2008), ale maják na mysu Pointe de Kermorvan, nebo přístav v městečku Sauzon na Belle-Ile-en-Mer ("Krásném ostrově v moři"), kde se řada scén z filmu natáčela, nosíme od té doby v srdci. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

5 x mírně kulhající logika a jednou mrtvá logika = Dolmen. Přehršel mrtvých, dvojnásobek různých podivností a zvratů, tohle není francouzská klasika. Sympatické exteriéry nemohou vynahradit scenáristovu tvůrčí impotenci. Ingrid Chuavinová s Brunem Madinierem tvoří pěknou dvojici, výborně jim sekunduje charismatický Yves Rénier, ale další pozitiva se mi hledají těžce. Nejnapínavější bylo pokusit se odlišit, odkud skladatel uloupil jednotlivé hudební motivy. Milovníkům tohoto typu hádanek lze seriál jen doporučit. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po druhem dile - mnoho postav, tezka orientace v pribehu, spousta nejasnosti, zbytecne natahovani a toporne herecke vykony. Ale to zachranuje (obcas) stary a milovany komisar Moulin. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Francouzské minisérie plné záhad, tajemství z minulosti, romantiky a komplikovaných vztahů, se kterými se asi opravdu roztrhl pytel, se mi hodně líbí. Proto jim přivírám oči nad zjevnými příšernostmi - každý díl končil tím, že se hlavní hrdinka Marie ocitla v smrtelném nebezpečí, což nevyznělo do třetice, co čtveřice a dále už nijak napínavě, Ingrid Chauvin byla sympatičtější jako lékařka v Láska a moře, jako nočními můrami sužována policistka byla spíše k smíchu, milostná zápletka byla jasná v okamžiku objevení fešného pařížského policisty na scéně. Na obranu - děj byl vykonstruován důmyslně, nezdá se mi, že by v ději vystupovalo nějak přehnaně mnoho postav, zvláště když většina z nich zemřela, pár dějových zvratů mě posadilo na zadek. Paralela se Třemi ženami za letního večera - poslední díl nejslabší, už jen dovysvětlující a trochu akční. Těším se příští týden na Agáta vs Agáta. ()

Andreinna 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem přemyšlela, zda-li se z toho nevyklube nějaké lehčí porno, ale nekonalo se, ačkoli se o to pravděpodobně hlavní hrdinka pokoušela. Už jako malá jsem se zajímala o dolmeny, menhiry, atd. tak jsem tohle musela prostě zkouknout a vskutku mi to chytlo. Velkým plusem byla rozhodně účast Yvese Réniera. A ta krajinka... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama