Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už si prezidenta zahrál, tak proč si nestřihnout roli jeho osobního bodyguarda? Respektive spíš první dámy, které je však blíž, než by měl. Jeho postavení začne zásadně narušovat to, že při ohrožení hlavy státu nemůže říct na detektoru lži všechno, navíc má někdo kompromitující fotografie, které si za rámeček rozhodně nedá. Tajná služba má tak obětního beránka, Douglas vezme nohy na ramena, aby očistil nejen sebe, ale přerušil i teroristický útok. Nahrávají mu zkušenosti i místy nejapné kroky některých jeho kolegů, kteří ještě ani nebyli na světě, když schytal kulku za prezidenta Reagana. Výsledek chce být vzrušující podívanou, ono se to místy daří, jenže druhou polovinu už seká jednu logickou chybu za druhou. A někdy už hodně do očí vřískající (první dáma si v okamžiku největšího ohrožení pobíhá okolo auta). Tenhle výsledek navíc stál šedesát milionů dolarů a vidět to moc není. Je to natočené hezky, ale chybí nějaká skutečně zapamatovatelná scéna, Clark Johnson je rutinér, má rád kamerové oblety a nájezdy na své hrdiny, ale jinak toho moc nepředvedl. A hlavně neomlátil scénář někomu o hlavu (asi nejvíc zamrzí návrat našeho hrdiny mezi kolegy, jako by se nechumelilo). Douglasovi hodně pomáhá charisma, s bouchačkou už mu to tolik (věk nezastavíš) nejde. Záporáci spíš směšní, zrádce se dá snadno odtušit. Na 60% se ale sápeme. A to není úplně málo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +Michael Douglas vs. Kiefer Sutherland, prostě paráda, výborná hudba a atmosféra -mohlo být víc akce, víc zvratů a míň vykecávání/// Čekal jsem trošku něco jiného. Špionážní thriller není vůbec můj šálek kávy. A taky chci zmínit, že v originále si člověk tolik nevychutná Kiefera jako s českým dabingem. (Kdo sleduje seriál 24 hodin s dabingem mi dá zapravdu). Jinak jsem ale celkem spokojen. Děj pěkně odsípá, pořád se něco děje. Do toho hraje napínavá hudba a nutno říct, že subwoofer který mám pod stolem dostal pořádnou šanci se předvést. Takže stačilo ještě víc zatlačit na pilu a byly by z toho slušné čtyři, takhle je to někde mezi./// Celkem 70%/// ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Ale nebylo to tak špatný, první půlka dobrá, konec tuctový, ale nemyslím, že pokažený. Velkým plusem moji dva oblíbenci, i když Kief se tu nemůže předvést tak, jak ve dvacetčtyřce. Pár akčních scén řekl bych z filmařského hlediska originálně pojatých, zejména zajímavý roztříštěný sound zaujal. Ale na druhý straně - jako akční polechtání ve chvíli volného času se to tak právě vyrovná dvěma dílům dvacetčtyřky... a ta má takovýchhle dvoudílů momentálně na kontě už 60! Takže jen za lepší tři...Dodatek: Tak jsem si pustil jen tak pro osvěžení 24 hodin, Ti z nás, kteří vidí první část Strážce jako dobře udělanou a neviděli tenhle seriál, by si ho neměli nechat ujít... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka vyzerala sľubne, dej sa zamotával a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o solídny politický thriller, no odkedy začal Douglas utekať, tak sa z toho postupne začala stavať fraška a nebyť toho hviezdneho obsadenia, tak by som myslel, že sledujem nejaké B-čko so Seagalom. A ešte aj Longoriu navlečú do obleku, takže neukáže ani svoje krivky, no fuj. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas se snad jako kravaťák už narodil. Nikdy bych nevěřil, že může být v jeho podání zvláštní agent tajné služby tak cool frajer. Takhle dobře zahraná špionážní role tu nebyla už pěkných pár let. Bohužel forma Michaela Douglase je na snímku pravděpodobně to nejlepší. Začátek je velice slušný a i bez struhjících a drahých akčních scén se jedná o velmi svižný a vcelku chytrý thriller. Bohužel ke konci je již v podstatě všechno vyřčeno a jasná situace se tak žene do akční záhuby. Konec je pak vyloženě hloupý a celý film tak de facto sráží do průměru. Nicméně nestraný náhled do praktik tajných služeb je leckdy překvapivě působivý a příjemně se na snímek kouká. Civilní herecké výkony všech zúčastněných nepřekvapí. Dvojka Sutherland, Douglas je neskutečně cool. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)
  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama