Reklama

Reklama

Mozek

(neoficiální název)

Obsahy(1)

Student Jim je takový neustálý školní výtržník, což se nikomu příliš nelíbí, a tak se Jim musí podrobit podivné psychologické léčbě u ještě podivnějšího doktora Blakelyho. Ale doktor něco skrývá, používá velmi podivné metody léčení, ke kterým využívá něco obludného. (Chupacabre)

Recenze (15)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ed Huntová ďaľšia kanadská blbosť s hrozným scenárom, ešte mizerným mozgom a plno nepríliš úchvatných scén, ktoré spôsobujú chvíľkove utrpenie. Vidno že sa Hunt v predošlom filme príliš nepoučil. A ani sa mu nečudujem. Vykráda skoro každý úspešný horor (napr. Cronenbergov Videodrome, Cravenovu Nightmare on Elm Street a plno ďaľších). Na filme zaujme David Gale, ktorý si jednoducho užíval rolu šialeneho vedca (áno, mám na mysli toho vedca z Re-Animátora). Film obsahuje aj dlhé naháňačky, smiešne nakrútenú explóziu a nezaujímavé finále s obrím mozgom. Fanúšikovia Bad Movies ale budú spokojný 40 percent. PS: Moja staršia recenzia na Brain http://www.studna.net/filmy/1112/ ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na The Brain som prišiel len kvôli inému filmu a tým je Cyst. A to preto, že ho jeden užívateľ spomenul v komentári toho filmu. A tak som bol zvedavý, či je tu nejaká podobnosť s chodiacou cystou a naozaj bola. Len tu sa mi zdá, že príbeh je viac prepracovanejší, ale zas triky sú na podobnej urovni. Páčili sa mi hlavne tie halucinogénne sceny, boli také dynamické. Po hereckej stranke to bola katastrofa. Ale príbeh vobec nenudil, lebo po hlavnom hrdinovi išla polícia, zubatý mozog, Sindibad v bielom plášti a aj jeho vlastná mamina. No strašné. Takže parádne odsypal a i keď tam bolo veľa za vlasy pritiahnutých scén, mozog mal riadny apetít a tak aj červenej omáčky tu bolo neúrekom. Tak pozitíva mierne vyhrávajú nad negatívami. Silne 3*. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle kanadská scifi-hororová blbůstka sice nikdy nezískala u diváků velké sympatie, ale přesto si nezaslouží býti odvržena do kouta či snad přiřazována k odpadním kouskům. Je však více než jasné, že se scénárista Barry Pearson nechal očividně do jisté míry inspirovat Cronenbergovým Videodrome, akorát s tím rozdílem že ani on ani režisér Hunt nedisponovali jeho kvalitou a nápaditostí ani z poloviny. Půjdu se ale raději věnovat hodnocení samotného filmu. Již od prvních minut si nešlo nevšimnout jisté gumovitosti většiny speciálních efektů i vzhledu samotného monstra (pardón zubatého mozku), takže si divák docela rychle udělá vlastní obrázek toho, co jej zde čeká a předejde zbytečnému zklamání. Vše je navíc „zamícháno“ do humorného obalu, kdy se divák většině scén spíše zasměje, než aby se u toho měl snad bát a to i ve chvíli kdy gumová monster koule začne požírat svou oběť. Nevím, jestli to byl účel, nebo tvůrčí nemohoucnost, ale v mých očích to nevypadalo zas až tak špatně. Já se u filmu vážně docela bavil, protože za čistokrevný horor tohle prostě nepovažuji. Největší vadu na kráse však vidím v docela velkém množství přihlouplých dialogů a popravdě bych více uvítal, kdyby se tu nemluvilo. Bohužel společně se závěrem přišla i nuda, která už dlouho nadrženě vykukovala zpoza rohu. Neustálé běhání po schodech nahoru a dolu – to prostě není žádné terno. Pokud máte rádi béčkové „trashe“ a naivní zápletky, tak by vás snad tento film mohl zaujmout. Jinak se tomu raději vyhněte obloukem, protože tohle není opravdu pro každého! ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Šialený doktor stvorí zmutovaný mozog a ten chce telepaticky ovládnuť svet! Halucinačný úvod s matkou a dcérou bol fajn a zbytok filmu som si hovoril ako by to asi vyzeralo keby tento film natočil David Cronenberg vo svojom klasickom období, to by z toho mohlo byť kultové psycho-mäso. V podaní Eda Hunta je to iba hlúpučké béčko s údesnými guma efektami, ktorého jedinou devízou je že sviští dosť rýchlo. Najhoršie je na tom samotný mozogáň čo vyzerá ako obria guľa z hovna so smiešnymi zubiskami a očami vypúlenými ako by chcel vysrať sám seba. Občas sú tam aspoň zábavné scény s chápadlami a sekerníckym ošetrovateľom, ale inak furt iba nekonečné naháňačky a záverečná likvidácia mozgozmrda bola ukrutne dementná. Proste mu hrdina strčí do huby nejakú plynovú bombičku či-čo a ono to na povel vybuchne bez nejakého dôvodu. Byť to viac body-psycho horor a menej debilný monster výplach vydel by som v tom potenciál. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Che che, to jsem zase něco viděl. Tenhle film naprosto přesně vytihuje slovo brak. Strašní herci, šílenej střih, otřesnej timing a dramaturgie scén, srandovní triky, ulítlá hudba, no prostě nářez. Dějově to parafrázuje padesátková sci-fi s jejich šílenými zápletkami. Jako jsem moc rád, že jsem to viděl, ale mám takový tušení, že když si na tenhle film později vzpomenu, tak první, co mě napadne bude, "The Brain? A dop*dele!". :-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama