Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Hawaiian Roller Coaster Ride ,2. Stuck on You ,3. Burning Love ,4. Suspicious Minds ,5. Heartbreak Hotel ,6. Devil in Disguise ,7. He Mele No Lilo ,8. Hound Dog ,9. Can't Help Falling In Love ,10. Stitch to the Rescue (score) ,11. You Can Never Belong ,12. I'm Lost (score), ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Ti mimozemšťani mě trochu švali, což může být problém, když je to jedna ze dvou linií filmu. Na druhou stranu ta rodinná linka mě dostala. "Ohana" znamená, že nikdo není sám...málem jsem to obrečela. Ok, tak mi pár slz skanulo, ale stydím se za to. Líbila se mi "hnusná" animace, stehna starší sestry mě budou strašit při každém kousku čokolády :) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus Disney´s Studios reflektovat moderní dobu a oživit svou upadající tvorbu. Celý scénář konečně nepůsobí jako kdyby byl napsán 20 let před první klapkou. V Lilo a Stitch je jen jedna jediná písnička a tak zde není nic co by mě tahalo za uši a hlavně je film občas celkem vtipný. Díky žánru a humoru je film tak nějak na půli cesty mezi disneyovkou a lepšími seriály z Cartoon Network. Dokonalá animace a kresba je pak samozřejmostí. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tento trošku upozaděný tradičně kreslený animák z tvorby Disney Animation Studios se zjevuje v době, kdy začínají vládnout počítačově tvoření hrdinové. Přesto jde o jeden z nejlepších filmů z Disneyho stáje za posledních 12. let spolu s Mulan (1998) v kategorii kreslených filmů. Velmi zdařile je zde předveden výchovný element pro nepoddajné děti žijící v neúplné rodině. Scény soužití dvou sester jsou pojaty dokonaleji než v kdejakém hraném filmu a velmi dobře odpozorované tvůrci charakterů. Příběh kombinuje trampoty holčičky Lilo žijící ve svém bezelstném dětství a mimozemšťanské sci-fi v podobě vesmírného experimentu 626, který vypadá jako brutálnější verze mírumilovné koaly (Stitch). Jak je zvykem u Disneyho, tak i z poměrně banálního příběhu vysekává režie, dramaturgie a hudba vynikající podívanou pro nás MALÉ. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Elvis je král a Stitch jeho následovník. Trochu překvapeně čtu komentáře o animáku cílícím i na dospělé, protože překvapivě právě tihle dva roztodivní parťáci mi přišli se svými primárními rodinnými hodnotami úplně přesně (v pozitivním smyslu) pro nejmenší. A těch pár odkazujících sci-fi hlášek na tom nic nezmění. To, co mi ale Lilo trošku sráží, je neustálé stupňované komplikování jakékoli pohody. Když už je mezi hlavními postavami chvíli klid, přijde nějaký další průšvih, slzy v očích a výčitka hlavnímu mazlíkovi. A to se omrzí už napodruhé. Přesto je z filmu v úplném finále cítit snaha o tradiční rodinně-pohodovou disneyovku, která v tu chvíli vychází. To v tomhle specifickém pokusu nelze nechválit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)
  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama