Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

choze 

všechny recenze uživatele

Strýček Satan tě chce! Nechci si hrát na nějakého velkého znalce comicsů, ale co všechno to vlastně SPAWN spojuje? Mstícího se zmrtvýchvstalého hrdinu (Vrána) s připáleným xichtem (Deadpool), který se postaví samotnému peklu (Hellblazer) a proti němuž stojí mj. excentrický klaun (Batman)? Věřím, že comics může být hodně dobrý, soudě podle řady nápadů a hlášek, ale film se zoufale nepovedl a to jak scenáristicky, tak po trikové a akční stránce (čestnou výjimkou budiž bezchybná úvodní akční expozice na letišti). Digitální Satan je příšerný, záporák v podání vyšeptalého Martina Sheena nevýrazný, aspoň že klaun je tak vtipný ("Nesnáším sváteční satanisty!") a Spawnovo multifunkční brnění je tak cool. Dvanáctiletí kluci z toho budou u vytržení, všichni ostatní se tomuhle béčku budou smát nebo se u něj nudit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

(Nielen) na tú dobu skvelé triky. Pár scén je tiež skvelých (Spawn vs. náklaďák), škaredý klaun má úžasný humor. Len škoda, že je to celé také béčkové. Je tu predovšetkým neštastne zvolený spôsob rozprávania. Niekto stále vysvetľuje čo a prečo robí, a nie úplne zle vymyslená zápletka vyznieva hrozne debilne. Scény z pekla vyzerali trochu divne aj v dobe vzniku. Má to prvky, ktoré skvelo fungovali vo VRANE alebo prvom BATMANOVI, ale tvorcovia nedokázali využiť ohromný potenciál. Aby sme dostali poriadneho čierneho komiksového hrdinu, museli sme počkať na BLADEA... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

At je film sebehorší tak já ho mám rád. V dětství jsem ho viděl 100x a bylo to pro mě synonymum hrdiny. Měly jsme tu třeba Batmana ale spawna jsem viděl dřív a přeci jenom těch komiksovejch filmů nebylo jako ted. Komiks jsem nikdy nečetl ale příběh je tady prostě standart. Stejně tak jako herci a hlavně klauna Leguizama kterej sází strašně trapný fory ale je to taky neuvěřitelnej hnusák a myslím že John z toho vytěžil maximum. Sheen je sympaťák každým coulem. A Hughes i když jsem čekal že dostane větší roli potěšil. Efekty jsou sice dnes již dost úsměvné ale na mě působily dobře. Jen škoda té přebytečné romantičnosti která nedělala moc dobrotu. Ale jak já říkám tenhle film mám moc rád. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z dětské nostalgie jsem si řekl, že když už sem zopakoval Daredevila, tak zkusím i Spawna. U Daredevila jsem se trochu bál, že to bude béčkový průser. Ale dostal jsem, sice béčkový, ale víceméně příjemný komiksák. U Spawna už se to říct nedá. Protože samotný generál pekelných vojsk zůstal ležet na dně béčkového pekla. Celý film je plochý, akce nezáživná, sice dobře natočená, ale nudná. Děj nemá, nijak zaujmout, a o speciálních efektech ani nemluvím. Pravda, je to 18 let zpátky, ale vzpomeňme na Jurský Park nebo na Den Nezávislosti. Spawn rozhodně není dobrým komiksovým filmem a dobrým filmem už vůbec ne. Co stojí za zmínku, tak snad jen solidní soundtrack a občas podařené záběry na Spawna v akci. Daredevila si klidně zopakuju, Spawna už nikdy víc. 38% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První pořádně drsný komiksový film. Škoda, že ten Blade ho o rok později ve všem zastínil, ale bez Spawna by nikdy nevznikl. Michael Jai White je v roli naprosto prvotřídní po vzoru Snipese, jenom škoda, že má po většinu filmu znetvořený obličej. Ve filmu je opravdu hodně CGI a tím pádem je i Spawn filmem své doby a je to na něm dost znát, moc koukatelné to tedy už dnes není. Pobavil mě ale klaun ve formě Johna Leguizama a víc než co jiného na filmu oceňuji progress, který dopřál komiksovým filmů a těším se na jeho novou verzi.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Al Simmons bylo jméno spolubydlícího Todda McFarlana. (HellFire)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama