Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Diskuze

randy0

randy0 (hodnocení, recenze)

Film jsem ještě neviděla.. nemůžu ho nikde najít, ale četla jsem knížku, která je skvělá a uráží mě už jen fakt, že v hlavní roli vystupuje Robin Williams- herec převážně béčkových filmů, ktérého bych nemohla vidět ani jako křoví natož v hlavní roli filmu s tak skvělým námětem.

Joye

Joye (hodnocení, recenze)

Knížka má veliké ambice na zfilmování, ale tato verze je nemá s knihou nic moc společného..snad jen ty jména

Miristein

Miristein (hodnocení, recenze)

Četl jsem nejdřív knížku, ze který sem byl naprosto unešenej. Bohužel tenhle film má knížkou společnej snad jenom název a osoby.

ElCon

ElCon (hodnocení, recenze)

2Pawlinkaaa: Souhlas. Všechno bych přežil, ale ta Vídeň, to je velkej zásah. Říkal jsem si, že je to třeba změnený kvůli času - prostě, tak jak to bývá něco se muselo vynechat. Ikdyž :-) Mno a všimli jste si, že když Garpa odváží helikoptéra do nemocnice, nakládají ho dveřmi pro pilota ? :-) Kdo ví proč. V rekvizitárně možná neměli správnou helikoptéru. :-D

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

New York místo Vídně??? Povídka o Kouzelných rukavičkách místo Penzionu Grillparzer??? A co sakra ta kniha Ellen??? Garp přece potkal Ellen James v letadle a adoptoval ji! A co Fletcherovi a Druhý dech paroháče??? A co Garpův román, který ho maximálně proslavil??? Svět podle Bensenhavera??? No, kniha tak 12/10, film pak 7/10...

Reklama

Reklama