Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se silným příběhem, což se dalo vzhledem k předloze očekávat. Myslím si, že kniha je pořád výrazně zajímavější, což je dáno i tím, že mi snímek místy přišel až moc obyčejný, což je škoda. Robin Williams ale už v roce 1982 dokázal předvést, jak je skvělým hercem a že podobné role mu budou sedět nejvíce. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat jeden z mých nejoblíbenějších knižních románů se bohužel příliš nepovedlo. Ani velice slušné herecké výkony to nezachránily. Navíc mám trochu problém s výběrem herců. Zejména Robin Williams, ač ho jinak dost uznávám, mi typově v hlavní roli moc nesedl. Ovšem připouštím, že kdybych knihu nečetla, tak bych šla s hodnocením asi o fous výš. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Narodíte-li se milující, excentrické matce a otce znáte jen z vyprávění coby ne zcela dobrovolného dárce spermatu, můžete očekávat zajímavý život s mnoha dramatickými zvraty, život plný smíchu i pláče. Mám tenhle typ filmů ráda, ale na tomhle mi něco nesedělo - tempo mi přišlo nevyvážené (občas se to táhlo jak sraní hladového), dramatické okamžiky nevyvolávaly tak silné emoce, jak měly... Nemůžu mluvit přímo o zklamání, "Svět podle Garpa" byl dobře obsazenou příjemnou podívanou, ze které se určitě dalo vyždímat víc. Jedno tomuhle snímku ovšem upřít nemůžu: vyvolal ve mně náramnou chuť přečíst si Irvingovu předlohu a za to uznale smekám tupé - vždyť v tom není jediná kosmická loď, žádný emzák, ani krvelačná monstra zpod postelí, vraždící psychopat či alespoň udatní rytíři beze cti a svědomí! 68% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

George Roy Hill, který se proslavil nestárnoucími klasikami jako "Butche Cassidy a Sundance Kid" a "Podraz" se spojil s -v té době ještě nepříliš známým- Robinem Williamsem aby natočili neobvyklý příběh o neobvyklém chlapci s neobvyklou matkou a vznikl z toho velice neobvyklý film, který je občas až škodlivě zvláštní. Williams sice prokázal herecký talent (v tomto případě ten nekomediální, který ho později proslavil, převážně u kritiků) a Glenn Close je úžasně divná (o Lithgowovi, kterého jsem poznal až ke konci filmu nemluvě) ale film je až zbytečně dlouhý a pomalý natolik, že mu to zbytečně škodí. O neobyčejných životech, neobyčejných lidí bylo natočeno mnoho lepších filmů (často mě při sledování napadal Forrest Gump a popravdě vůbec nevím proč). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kniha Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T.S.Garpa, který se proslavil románem Svět podle Bensenhavera. Irving se zaobírá aktuálními tématy současné doby. Nenechá čtenáře chladnými a donutí je pemýšlet. Tato adapatace lehce zadrhává, je až příliš průměrná. Herci v čele s Robinem Williamsem byli výborní, ale Pravidla moštárny byly mnohem lepší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • John Irving komentoval první pokus převést jeho knihu "Svět podle Garpa" na filmové plátno slovy: „Nevadí mi, co tam dali, ale to, co vynechali. Je to jako by hodili rodinu do pračky, ale čekal jsem neco horšího.“ (Zuzanka.R)
  • Glenn Close hrála matku Robina Williamse, přestože je jen o 4 roky starší než on. (CliffLee)

Reklama

Reklama