Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch veciach. Chyby majú následky a aj bezcitní ľudia majú city. Úvodná sekvencia Vám presne ukáže, kto je kto. Následne sa začne odohrávať tiché zamilovanie sa, do ktorého niekto neustále chrlí profesionálnu nenávisť. A Bittersweet Life je v podstate vystrihovánka. Raz za čas Vám určitá scéna pripomenie určitý film. Bohužiaľ tomu chýba nadstavba, nejaká pointa navyše či momenty, ktoré chcete vidieť znova. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Mate radi Tarrantina? Mate radi Johna Woo ? Mate radi Wong Kar Waia ? Ak ste tri krat odpovedali ano, pripravte sa na fantasticky zazitok. (10/10). Videne 6 krat - Fantazia. Tento film mi proste fantasticky sadol kazduckym svojim prvkom. Herci, pribeh, akcia, emocie, hudba...proste vsetko. Vedla Desperada a Pana prstenov hadam jediny film, ktory si pozriem aj po x-ty krat. Viac sa docitate tu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Cenu za originalitu by tento film určite nezískal, toľko reminiscencií na iné filmy som pri sledovaní jedného filmu už dávno nemal. Ale to by nemuselo byť vždy považované za chybu, no v tomto prípade kazí zážitok z kvalitnej akčnej jazdy slabučký scenár plný dier. Ak ale budete tento film sledovať s nadhľadom, užijete si pravú ázijskú akciu "se vším všudy". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá akční a filmová extáze!! Každý kamerový záběr, každý obraz hýří barvami , neuvěřitelnou uhlazeností, přesností, přitažlovou "decentností" a ... přitom se jedná o brutální krvavý nářez jednoho antihrdiny, jemuž se práce u mafie "mírně vymkla z rukou". Osobní souboje a přestlelky jsou pastvou pro oči, brutalita někdy opravdu překvapí, jednotlivé "vychutnávání si" jednotlivých znepřátelených postav mezi sebou je jen rozehra pro to, až se antihrdina konečně vymkne kontrole a vydá se na cestu pomsty, která je přitom de facto naprosto zbytečná... Uhlazenost versus hnus, krev, zvratky, bahno ... hektolitry procezené krve, ale tak esteticky podané, že jsem to snad ještě nikdy neviděl!! Herecké výkony také na jedničku. Akorát scénář je samozřejmě naprosto přímočarý, ale kdo by u takovéhoto filmu čekal nějaký zázrak. Jeden z nejlepších moderních asijských filmů posledních let, se kterými jsem měl tu čest. Vyloženě klenot!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Preco to musi mat tak primitivny scenar, ze dokonca aj hlavny boss musi v dlhom monologu vysvetlovat svoje zbrkle zasadne rozhodnutie, ktore pôsobi prilis absurdne? Cela ta pointa o loajalite a cti mi pripada strasne vyhrotena az to pôsobi trapne. No a myslienka o nenaplnenom sne mi pripadala ako nieco navyse, co nema poriadne opodstatnenie v predoslom deji. Tych naznakov tam bolo prilis malo. Naviac ma film pomale tempo, ktore naberie obratky len v akcnych scenach a potom zase spomali. A tak neustale dookola. Aspon ze akcia je fakt spickova. Prehladne natocena a skvele kaskadersky prevedena. Dockame sa niekolkych super bitiek a velkej prestrelky, ktora je ale bohuzial znova absurdna a hlavny hrdina prezije viac zasahov ako terminator. Vlastne ma ustredny pribeh a jeho postavy vôbec nebavili. Ovela viac ma zaujali vedlajsie postavy. Ci uz drsny konkurecny mafian, ktoreho hra Jeong-min Hwang tak aj niekolko komickych figur od ktorych hlavny hrdina kupi pistol. Skoda, ze cely film nebol ladeny v style tejto komedialnej epizodky. Tragicky zaver ma uz ani neprekvapil alebo nedojal. Pripadal mi logicky a vlastne som film uz chcel mat co najskôr z krku. Vysledkom je film so skvelou akciou ale slabym pribehom. 6/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama