Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KIME SUNWOO, TO SI MYSLÍŠ, ŽE CELEJ SVĚT PATŘÍ TOBĚ? PŘESTAŇ, NEBO BUDEŠ LITOVAT“..... /// Dostatečně (a sympaticky) drsnej ,,řešitel“ a úkol, kterej nevyřešil. Proto je na řadě ,,konečný“ řešení. Pro koho? V Koreji je to vždycky všechno komplikovanější. Svět v jejich podání je někdy fakt legrační místo, ve kterým o náhody není nouze. Proto po úvodní melodramatický ¾ hodince dostává Byung-hun Lee prostor (si nemůžu pomoct, ale ten chlápek má charisma a v pohodě tuhle ,,řepu“ ze země vytáhne…) pro pomstu (tak nějak knižně řečeno…) v rytmu Černý Mamby. Pravda, občas se to vleče, ale (co se vleče neuteče…) to hodně mafiánskejch filmů (a ani tam třeba nejde vo mstu), a občas je to kapku přitažený za pačes. Říkám: ,,3 a půl *, ale hodně zaslouženejch!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju lidi, co uměj řešit problémy. 2.) Zjistím, že i s rozpíchanou krajinou břišní se dá zahrát velký divadlo. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další drsná akční řežba z asijský dílny, ale fakt s citem natočená, kdy se film nesnaží na diváka chrlit jednu cool scénu za druhou a srát na děj, ale rozumě to dávkuje a vyvažuje kvalitním příběhem + někdy fakt úžasnou hudbou. Ale bohužel se tady najdou i nějaký ty chyby ať už se jedná o slabší první část a nebo podivný chování hlavní postavy na konci, nicméně poslední 40ti minutovka pomsty je kurevsky dokonalá a to včetně závěrečnýho vzpomínání a epilogu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po "Dirty Carnival" další stylová a skvěle natočená gangstreka z jihokorejské produkce. Výborné herecké obsazení, skvělá kamera a brilantní hudba doprovází tento pozoruhodný snímek. Je vidět, že Korejci zvládají nejen emočně silná romantická dramata ale i atmosferické gangsterky, kde se nešetří krví, násilím a přestřelkami. Divák ale od filmu nemůže očekávat něco podobného co mu nabízí americká produkce a není to ten typ filmu, který sedne každému ale narozdíl od "Dirty Carnival" je tady příběh přímočařejší a jednodušší, tudíž se nestane, že by se divák ve filmu ztratil. Komu není korejská kinematografie cizí neměl by si tento snímek nechat ujít a určitě i ti, kteří zatím žádný snímek z této země neokusili by tomuto dílu měli dát šanci. Málo chybělo k absolutnímu hodnocení. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Kim Ji-woonem a hned velmi vydařené! V nevědomosti a neznalosti asi občas bývá blaženost, a tak nemusím naříkat, že Bittersweet Life je "jen dalším remakem", když jsem Melvillova Samuraje neviděl. Ano, příběh není kdovíjak originální, ale o to zas tak nejde. Tohle není "o čem", ale "jak", "jak to zapůsobí". A zapůsobí hodně. Bittersweet Life je pro mě nejnářezovější korejský film od Oldboye. Ta vtahující atmosféra! Dokonalá kamera, propracovanost záběrů, podmanivá hudba, herecké výkony... všechno sedí, lépe řečeno skvěle šlape. Jestli bych měl něco vytknout, tak snad jen pár nelogičností/ nevyjasněností a přílišnou "krátkost", aspoň 10 minut navíc bych uvítal. ___ 95 % ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť tradičné rozoberanie života a smrti, lásky a nenavísti... pohľad do epicentra organizovaného zločinu trochu inak. Film síce plinie pomaly, ale ani na okamžik som sa nenudil a hlavný hrdina ma dokázal vniesť do deja. Vznešený Hitman na ceste za svojím cieľom priahnuci po pomste, s jednou otázkou v rukáve... 8/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama