Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo scenára cítiť urputnú snahu dostať celé smerovanie ST filmov do východzieho bodu, to jest k návratu Spocka medzi živých. Planéta Genesis, na ktorej sa odohráva prevažná časť deja a akčné finále, je v mojich očiach zobrazená ale až príliš tuctovo, pričom možností diváka ohúriť bolo nekonečné množstvo. Nepochybujem však, že pre mnohých dobových divákov bola výprava dokonalá, osobne ale musím porovnať s prvým ST filmom, ktorý ma po vizuálnej stránke ohromil oveľa viac. A aj scenárom. Záverečná konfrontácia Kirk vs bad ass Klingon na pozadí vybuchovaní sopiek sa až príliš drží pri zemi, pričom mohla byť emocionálne zdrvujúca. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nehorázně ukecaný Star Trek, ale Kirk kradoucí Enterprise a schytávající snad nejhorší životní kopance na dvě hodiny filmového života mě málem dotlačil i k slzám. Jinak se to nese přesně v duchu prostředních dílů trilogií. Začátek to vlastně nemá, konec nabízí jen částečné rozhřešení. Ale popravdě mi to ani nevadilo. Shledání se Spockem mě naplnilo dokonale. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film pusobi dojmem, ze tvurci tak nak nemaj moc o cem vypravet, jen potrebovali nejak zpatky dotahnout Spocka. A podle toho to taky vypada, prvni pulku filmu se nic moc nedeje, druhou konecne Enterprise s hrstkou posadky vyrazi na zachranou misi. Bohuzel ani potom se toho moc nezacne dit a souboje se daj spocitat na prstech jedny ruky, aspon, ze vybusny finale stoji za to. Zaporaci taky pusobi dojmem, ze tu jsou spis aby se nereklo a Lloyd se do podobny role naprosto nehodi. Navic posadka Enterprise zacina uz bejt lehce prestarla a Kirk zacina bejt pekne oplacanej. Ale jako celek to porad ma svoje urcity kouzlo, takze film nudit nezacne, ale proste to neni zadna velka jizda nebo zabava. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama