Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi přímo navazuje na výborný Khanův hněv a bohužel tím trpí snad všemi možnými způsoby. Celý film vlastně nemá žádnou pořádnou zápletku a funguje spíš jen jako takový dodatek ke dvojce, který v podstatě skončí dřív, než pořádně začne. Kirk radši místo toho, aby trpěl pod velkými ztrátami, hlásí jak Arnie v Komandu (na druhou stranu nic proti tomu) a především tu má málo prostoru McCoy, což je citelně znát. Nezachraňuje to ani klingonská verze Dr. Browna z Návratu do budoucnosti jako hlavní záporák a nebýt rozumné délky a příjemného tempa, nařkl bych režírujícího Nimoye z toho, že to úplně zabil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodatok k minulemu dielu a vlastne prostredna cast v ramci zovretej trilogie. Podla mna diel s najhorsim scenarom v ktorom sa cely cas na planete zotavuje Spock, medzitým mu ide s Enterprise na pomoc hlavna posadka a popritom tam otravuje nejaky tuctovy Klingon, ktory chce ziskat Genesis. Najsmutnejsie je, ze oziveniu Spocka je venovany cely diel, ale smrt pre Kirka dôlezitej osoby je odbavena za par sekund a dlhsie ako nad nou smuti este aj nad znicenou Enterprise. To prilis nevychytali. Miernym plusom je, ze ked uz väcsinu filmu absentuje Spock, tak konecne dostali par scen sa predviest aj ostatni clenovia posadky Scotty, Chekov, Uhura a najviac Sulu. Na druhej strane si tentoraz vôbec neuzijeme vtipneho trojuholniku Kirk, Spock, Kostra. Bez ich vtipov to nie je ono. Dost ma stvalo preobsadenie Saavik. Hlavny klingonsky zaporak tu je nejak naviac, aby sa vo filme aspon nieco dialo. Christopher Lloyd pôsobi skôr zmätene a nenahana strach. Uplne mi tu chyba nejaka typicka Star Trekovska moralno filozoficka myslienka. Vesmirne suboje su priemerne a zaujme len znicenie Enterprise. Hudba je tentoraz slabsia. Film najviac zachranuje svizne tempo. Takze vysledok je taky divny zlepenec, ktory je po kazdej stranke priemerny. 5/10. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

herci nehrajú, klingónski záporáci sú smiešni, triky nefungujú, avšak tieto staršie sci-fi majú v sebe akési kúzlo, vďaka ktorému sa to väčšinou dá pozerať. a potešila hudba Jamesa Hornera, hlavne tá pri záverčných titulkoch, ktorá mi trochu pripomínala hudbu zo staršej trojice Star Wars. žiaľ ani niekoľko pozitív filmu nepomohlo. záverečný rituál oživenia Spocka u rodných Vulkáncov mi príde ako dosť trápny. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama