Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melancholická, trudná nálada z minulé mise, která dopadla tolik tragicky, se moc hezky přenáší do úvodu 'Pátrání po Spockovi', už názvem prozrazujícího, že si scénáristé pro oživení nejoblíbenější postavy kličku našli. Přestože akčnější 2. polovina na rozpadající se planetě Genesis papundeklovými kulisami i "choreografií" soubojů připomene původní seriál asi více, než by se jí líbilo, jako fanoušek níž než na 7/10 jít nemohu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanouškové neunesli Spockovu a proto vznikl tenhle film. Podle toho to taky vypadá - celkem nuda, zasazená do tradičního světa, zpestřeného rychle se vyvíjejíci planetou Genesis (na přerostlé bakterie je celkem zajímavý pohled). Aby z toho byl zajímavý film, chybí tomu buď víc akce, která byla ve druhém dílu, nebo nějaká hloubka, kterou zase oplýval díl první. Takhle jde na Star Trek o těžký průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo scenára cítiť urputnú snahu dostať celé smerovanie ST filmov do východzieho bodu, to jest k návratu Spocka medzi živých. Planéta Genesis, na ktorej sa odohráva prevažná časť deja a akčné finále, je v mojich očiach zobrazená ale až príliš tuctovo, pričom možností diváka ohúriť bolo nekonečné množstvo. Nepochybujem však, že pre mnohých dobových divákov bola výprava dokonalá, osobne ale musím porovnať s prvým ST filmom, ktorý ma po vizuálnej stránke ohromil oveľa viac. A aj scenárom. Záverečná konfrontácia Kirk vs bad ass Klingon na pozadí vybuchovaní sopiek sa až príliš drží pri zemi, pričom mohla byť emocionálne zdrvujúca. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je málo postáv v histórii kinematografie, ktoré sú tak monumentálne, že si zaslúžia aj vlastný film, o tom, ako ich oživia po predošlom filme. Spock je jedným z tých, ktorým sa to nielen prepečie, ale výsledok je skvelý. Obzvlášť bombastická hudba vytvára osudovú atmosféru. Skvelé nápady (sebadeštruktívna planéta, Klingonci, mytológia Vulkánov...) dotvárajú výnimku potvrdzujúcu pravidlo, že nepárne diely sú v Star Treku priemerné. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama