Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, skvělý humor, dobře zahrané postavy, jenž mají osobité kouzlo, tudíž donutí diváka si je zamilovat, nápaditá hudba, nezapomenutelný a neohraný příběh, hluboké myšlenky. To vše a ještě mnohem více je zabaleno do tohoto úžasného a jedinečného animovaného seriálu, co jsi mne získal hned po shlédnutí prvního dílu. Musím podotknout, že na originalitě tento kousek skutečně nepostrádá. Pokud bych měl možnost, přirovnal bych jej k "Malému princovi", který mi toto dílko silně připomíná. Není to jen proto, že je hlavní postavou malý chlapec, ale také z toho důvodu, že i když se na to podíváte jako malé dítě, budete to mít jen za pohádku. Když se však k tomu následně vrátíte v dospělosti, pochopíte tu pravou hloubku. Za mě mohu říci, že bych uvítal více takovýchto animovaných seriálů. Jasně dávám pět hvězdiček z pěti. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Voda: První série ukázala nejen velký potenciál, ale také naznačila, že jde udělat seriál jak pro dospělé tak i pro děti. Země: Druhá série sice víc povídková, něž příběhová, ale stále kouzelná a nápaditá. Oheň: Jedna z nejlepších sérií v historii seriálů! Závěr se nemohl povést lépe a i když to samožrejmě dopadlo dobře, tak vás to tak vezme, že kdyby to dopadlo špatně, tvůrci by to tím pokazili! Nezapomenutelný seriál, ke kterému se budu určitě vracet! P.S. Moje pořadí elementů podle oblíbenosti: 1. Země Proč: Protože kromě ovládání země je tu ještě kov, železo atd. 2. Oheň Proč: Ještě před týdnem bych oheň dal na poslední místo, ale po zkouknutí dílu The Firebending Master, kde je vysvětlena pravá krása elementu, jsem musel zvolit druhé místo! 3. Vítr a Voda: Oba tyto elementy jsou taky krásné, ale Voda měla málo prostoru, kvůli seznamování v první sérii a vítr dokonce ani skoro vůbec žádný prostor, ale nevadí :) ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You must actively shape your own destiny and the destiny of the world." _____________ Jeden z najlepších animovaných počinov všetkých čias! Naozaj nerozumiem tomu, prečo som zhliadnutie tohto skvostu tak dlho odkladal, pretože aj napriek tomu, že je určený pre mladšie publikum, tak mne neskutočne sadol a ohromne ma bavil. Okrem toho má Avatar: The Last Airbender aj jeden z najkomplexnejších fiktívnych svetov, aké som mal kedy možnosť vidieť (pri čom každá jedna epizóda ho rozširuje nejakým iným spôsobom), všetky hlavné postavy majú dopodrobna prepracovaný charakter a originálne backstory a v priebehu tých 61 epizód si prejdú neuveriteľným a v niektorých prípadoch dokonca dychberúcim a emotívnym vývojom (v závere som si zamiloval každú jednu z nich)! A ten príbeh je jednoducho ohromujúci – niečo tak geniálne vygradované a zároveň tak mimoriadne epické som už naozaj dlho nevidel! Skutočne nemám slov, spolu so Spider-Manom: ATSV je Avatar: The Last Airbender tým najpôsobivejším animovaným dielom, aké som kedy videl a musím priznať, že sa stal aj jednou z mojich najväčších seriálových srdcoviek. Nehorázne ma to bavilo, Aangov svet mi naozaj prirástol k srdcu a vôbec sa mi s ním nechcelo lúčiť (našťastie tu mám ešte Legendu Korry 😅)... Dávam zaslúžených 10 vzdušných chrámov z 10, neuveriteľne som si to užil a aj napriek zopár slabším (avšak stále nie nudným!) častiam na mňa Avatar ako celok pôsobí dokonalo, hneď by som si ho pozrel znovu... Jednoducho povedané: NEZABUDNUTEĽNÝ ZÁŽITOK! _____________ "Life happens wherever you are, whether you make it or not." ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších kreslených seriálů. Zpočátku jsem k tomu byl skeptický - americké anime moc nemusím. Slapstick humor orientovaný na malé děti a spousta fillerů mě nenadchla. Pořád mě však u seriálu něco drželo a když jsem se dodíval na první sérii, zamiloval jsem se. Výborné postavy, skvělá hudba, obrovský svět s propracovanou mytologií, fajn souboje, super vtípky, drama... prostě paráda. Tvůrci si dali opravdu záležet. Na Avatarovi je poznat, že je to jejich děťátko a jejich srdcová záležitost. Svět Avatara je obrovský, plný zajímavé asijské mytologie a filozofie a seriál má určitou hloubku. Seriál už jsem celý viděl třikrát a jsem si jistý, že za rok si ho zase pustím znova. Bylo by fajn, kdyby časem vznikly nějaké bonusové epizodky, či celovečerní filmy. Avatar si svůj celosvětový úspěch zaslouží! Pozor! Nedoporučuju dívat se na filmovou verzi od Shyamalana. Je hrozná. A pokud jste ji viděli, nenechte se odradit od tohoto seriálu. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Adekvátní komentář se za vydatné pomoci kaktusové šťávy pokouším sesmolit už přes rok, a přesto nedokážu dát dohromady nic jiného než nekritický, übermegafanouškovský nerdgasmus sestávající z desítek stran. Nevyrostla jsem na tom, ranou pubertu mám dávno za sebou, vad jsem si vědomá, a stejně k tomu hořím podobnou upištěnou láskou jako neodpaněná dvanáctka k One Direction. Zmůžu se tudíž pouze na jediné objevné zdůvodnění, proč na to čumět stále dokola jako naprostý retard, a sice že je to jeden z nejlépe napsaných, nejzábavnějších, nejoriginálnějších, nejkomplexnějších a obecně nejlepších animovaných počinů, na jaký jsem kdy narazila. PS: no dobrá, Slepý bandita je boží a Jack DeSena by měl pracovat častěji. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Herečka Grey Griffin, která pro seriál namluvila postavu Azuly, učinkovala i v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012), kde propůjčila svůj hlas postavě Ming-Hua. (Azurovydrak)
  • Aangovo tetování v avatarském stavu září proto, že vede přes všechny kanály chi v jeho těle, tudíž je spojeno s jeho duchovní podstatou. (Azurovydrak)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama