Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temný plášt mlhy zakrývající celé království se průdce rozevírá a do světa lidí vniká přes husté mračno šupinatý tvor. Zděšení lidé, kteří zahlédnou letící monstrum ze strachu utíkají do svých příbytků a toužebně čekají, že se najde někdo odvážný, kdo je ze strachu a bezmoci osvobodí. Samotný král země je zděšen v momentu, kdy se dozví, že se jedná o prastarého draka, chrlící oheň jenž má zálusk na dívky z celého království. Král ze strachu a starých proroctví splňuje drakovi nároky na nevinné a půvabné dívky, které žijí v chudobě a mají hlad. Jenže to nebudou ony krásky, které budou stát na konci potravinového řetězce, nybrž samotný věčně nenajezený starý tvor z temnot. Tohle vše se dozví v pravý čas moudrý kouzelník a rozhodne se svým kouzelnickým učněm zakročit.

Takhle by se dal stručně popsat fantasy film Matthewa Robbinse, který nás zavádí do časů krásných princezen a nebojácných bojovníků, kteří mají chuť se porvat s každým zlem. (Kinolístek)

(více)

Recenze (63)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neprávom zabudnutý film, vizuálom temné fantasy, prepracovanosťou jednoduchého fikčného sveta klasická rozprávka o drakovi. Ale aj tu sa dočkáme zopár inovácií, pokiaľ čakáte priamočiarosť schémy "hrdina ide zachrániť krásnu princeznú a zoberie si ju aj s polovicou kráľovstva", tak dvojica scenáristov našla odvahu spracovať veci po svojom. Vizuál sa skutočne vydaril, od trikov sa viac asi ešte čakať nedalo, čiže drak sa hýbe nemotorne a je to proste klasická osemdesiatková záležitosť. Pokiaľ na nich fičíte, tak si pokojne pridajte ďalšie percentá. A kto by to povedal, že aj Peter MacNicol môže byť rozprávkový hrdina na koni... Zaujímalo by ma, koľkokrát tento film videl Peter Jackson a či tú najhoršiu scénu z Dvoch veží, príchod bieleho koňa na scénu, okopíroval z Drakobijca. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MÁM VEĽA DÔVODOV ŤA ZABIŤ, ALE S TÝMTO NEMAJÚ NIČ SPOLOČNÉ." __ Videl som to raz, keď som bol ešte veľmi malý a bohvieako sa mi to nepáčilo, snáď preto že veková prístupnosť by mala byť zrejme od 12 rokov. Po rokoch som bol na film patrične naladený, čakal som opačnú odozvu, no znovu neprišla. Drakobíjca je nešťastne odvedený ako po réžijnej , tak aj scenáristickej stránke. Ako tak tomu mohol pomôcť aspoň pekný vizuál, no aj ten je chabý a okrem scén z dračej nory smrdí lacným televíznym odvarom. Každopádne efekty boli na Oscara nominované zaslúžene a spracovanie draka obstojí aj v dobe dnešných digitálnych trikov. Alex North tu zložil prapodivnú hudobnú kompozíciu. (127. hodnotenie, 16. komentár k filmu) ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pravá syrová pohádka o drakovi, který nemluví a je tak zlý a zvířecký, jak drak má být. Losování mezi dívkami, obětování, starý kouzelník, jeho mladý učeň, třesoucí se jeskyně, podivná princezna, která se sama obětuje a konečný souboj s drakem útočícího z nebe: co víc si od středověké pohádky při níž mrazí přát. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a především napínavá podívaná. Čekal jsem něco naivního a tady plno překvapivých zvratů...hraní si s očekáváním a důkaz toho, že ne každý drak je hodný jako Draco...obzvlášť jistá naturalističnost na pohádkový, či chcete-li fantasy příběh, byla trochu šokující....mám na mysli žeroucí dráčata. MacNicol jako nafoukaný čarodějův učedník překvapil a potěšila malá role Iana McDiarmida. A i efekty ušly. Na tu dobu. :-) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nepochybně film, který má svoje kouzlo. Když pominu, na dnešní dobu velmi směšné efekty, nenacházím vůbec nic, čemu by za těch víc, než třicet let nějak extra uškodil zub času. Všechno je jednoduché, jasné, předem dané a přesto natočené takovým způsobem, který Vás nemůže nechat chladným. Tahle akční, fantasy "pohádka" se jen tak normálně povedla, což jsem nucen ocenit a zároveň poděkovat Petru Panovi, za dobrý tip. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Peter MacNicol v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natáčelo se ve Walesu, pouze finální scéna vznikla ve Skotsku. (-bad-mad-wolf-)
  • Ve filmu je použita technika go-motion, což je variace stop-motion animace. Pohyb modelu (v tomto případě draka) před kamerou je řízen počítačem. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama