Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temný plášt mlhy zakrývající celé království se průdce rozevírá a do světa lidí vniká přes husté mračno šupinatý tvor. Zděšení lidé, kteří zahlédnou letící monstrum ze strachu utíkají do svých příbytků a toužebně čekají, že se najde někdo odvážný, kdo je ze strachu a bezmoci osvobodí. Samotný král země je zděšen v momentu, kdy se dozví, že se jedná o prastarého draka, chrlící oheň jenž má zálusk na dívky z celého království. Král ze strachu a starých proroctví splňuje drakovi nároky na nevinné a půvabné dívky, které žijí v chudobě a mají hlad. Jenže to nebudou ony krásky, které budou stát na konci potravinového řetězce, nybrž samotný věčně nenajezený starý tvor z temnot. Tohle vše se dozví v pravý čas moudrý kouzelník a rozhodne se svým kouzelnickým učněm zakročit.

Takhle by se dal stručně popsat fantasy film Matthewa Robbinse, který nás zavádí do časů krásných princezen a nebojácných bojovníků, kteří mají chuť se porvat s každým zlem. (Kinolístek)

(více)

Recenze (63)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Počkáme dokud nás nevyslyšíš...... Od prvních momentů mě to nebavilo. Tušil jsem, že to bude blbost. Podivné postavičky, dlouhé a nudné dialogy a někdy jsem si myslel, že koukám na kvalitnější telenovelu. Dramatizace nulová, ikdyž musím připustit, že drak je celkem povedený. Hudba průměr až lehce nadprůměr. Ale celé jsem to bral jako komedii, několikrát jsem se zasmál. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Škoda typicky osmdesátkového přepáleného závěru, kde se plácá efekty jen pro efekty a nic z toho. Především v první polovině jde ovšem o výtečnou fantasy pohádku, která oproti mnoha tehdejším (a že jich bylo) žánrovým bratříčkům sympaticky vsadila spíše na temnou stránku. Být to podstatně kratší a umírněnější, tak Drakobijce nemusel zůstat ve stínu právě těch svých dodnes nezapomenut(eln)ých bratříčků. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ty jo, já asi změním ten svůj názor na fantasy žánr, protože tohle mě fakt bavilo. Pravda, chvíli trvalo, než si mě to získalo, prvních 20 minut fakt nic moc. Ale pak už je to zajímavé, dobré, zaujme to, co víc si přát. Občas jsou nějaké scény moc táhlé, ale to je jen taková drobnost. Jinak je to opravdu překvapivě funkční, což jsem u fantasy fakt nečekal, jelikož ho zrovna nemusím, ale nakonec to bude možná žánr pro mě, jelikož... Tady se musím zastavit, jinak bych zas vypsal o tom žánru nějaké dlouhé souvětí. Je to fajn film, akorát mě štve, že mi zabili moji oblíbenou postavu nějak po 30 minutách, ale co s tím udělám. 4* ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MÁM VEĽA DÔVODOV ŤA ZABIŤ, ALE S TÝMTO NEMAJÚ NIČ SPOLOČNÉ." __ Videl som to raz, keď som bol ešte veľmi malý a bohvieako sa mi to nepáčilo, snáď preto že veková prístupnosť by mala byť zrejme od 12 rokov. Po rokoch som bol na film patrične naladený, čakal som opačnú odozvu, no znovu neprišla. Drakobíjca je nešťastne odvedený ako po réžijnej , tak aj scenáristickej stránke. Ako tak tomu mohol pomôcť aspoň pekný vizuál, no aj ten je chabý a okrem scén z dračej nory smrdí lacným televíznym odvarom. Každopádne efekty boli na Oscara nominované zaslúžene a spracovanie draka obstojí aj v dobe dnešných digitálnych trikov. Alex North tu zložil prapodivnú hudobnú kompozíciu. (127. hodnotenie, 16. komentár k filmu) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Takové zapadnuté fantasy (neříkám pohádka, protože v určitých momentech to k ní má celkem daleko, protože záchrana na poslední chvíle zde není a ukousne se tu ruka), ale je toho škoda. Filmů o dracích je jen pár a tenhle patří k těm nejpovedenějším, nehledě na fakt, že na rok výroby to má velmi povedené triky hlavně u draka. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Natočeno v koprodukci studií Walt Disney Pictures a Paramount. Nutno podotknout, že film je dospělejší a syrovější, než obvyklá Disney produkce. (-bad-mad-wolf-)
  • Peter MacNicol v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natáčelo se ve Walesu, pouze finální scéna vznikla ve Skotsku. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama