Reklama

Reklama

Důchodce Nata Moyera je nepřekonatelný mluvka, pouliční filosof a potížista s fascinující představivostí. V newyorském Central Parku se přátelí a schází se stejně starým, napůl slepým Midgem Carterem, který o sobě tvrdí, že je nejlepší opravář v bloku domů, kde bydlí. Nepokojný Nat se zastává náhodných zákazníků v obchodě, postaví se proti drogovém dealerovi, pochybnému obchodníkovi s akciemi, stejně jako "umluví" namyšleného profesora, který přednáší obor komunikace na vysoké škole. Vydává se za nejrůznější existence a typy, aby pomohl obyčejným lidem. Se svojí "prořízlou" pusou, všetečnou zvědavostí se ovšem sám dostává do potíží... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

rozhodně bych tenhle film nezaškatulkoval jako komedie, jasně, jsou tam humorné prvky, které vyplývají ze situací díky Walterovi Matthauovi s Ossiem Davisem, ale jako celek bych to nazval dramou. 

Skvělá ústřední dvojice, smutný film o stáří, podepisuji se pod komentář Oskara. Tento film by měli pouštět dnešním politikům, aby si vzali inspiraci s aktivity Nata Moyera.

Reklama

Reklama