Reklama

Reklama

Cestou na novou stanici je Enterprise postavena před soud za zločiny lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (55)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle pilot je docela legrační, protože tak trochu neví, kam s rukama. Tu a tam nahmatá do očí bijící naivitu gest i replik šedesátkových řad, tu a tam (nepříliš často) probleskne rodící se fenomén Generations, kterému ale bude ještě pěkných pár dílů trvat, než dostane pevný tvar. I Jean-Luc Pickard hledá svojí tvář, ve střetnutí na Farpointu je to spíše mizantropický a velmi introvertní dobrodruh, jehož charisma je jaksi překryto neproniknutelným chladem. Tím lépe, aspoň má dost prostoru pěkně se vyloupnout později. Z ostatních postav zaujme náznakově Data a taky poradkyně Troy svým aerobikovým outfitem a účesem na pudla. Jinak spíš záležitost k zasmání, která působí mnohem archaičtějši než filmy kirkovské posádky. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o slušné seznámení s novou posádkou i typem seriálu, děj se spíše zaměřuje na představení nových postav a spíše existenčního děje, což je příjemná změna oproti tradiční akci. Jediné co mě zarazilo, je fakt, že efekty moc nepokročily od dob Original series. Na dobrodružství kapitána Pikarda bych si lehce zvykl. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po rokoch musím pripustiť, že už pilotný diel je skvelý a skvele odštartuváva tento kultový trekovský seriál. Úžasná atmosféra a na svoju dobu parádne efekty. Ani som nečakal, že už v prvom dieli divák uvidí tajomnú bytosť Q, rozdelenie taniera od zvyšku lode či zavítanie do simulačnej paluby, v ktorej spoznávame androida Datu. Drobnú rolu si strihol aj DeForest Kelley, aj keď nie ako doktor, ale už ako vyslúžilý 137-ročný admirál. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler alert. Vynikající začátek. V průběhu prvního dílu je nám velmi přirozeným způsobem představena u každého podstatného člena posádky jedna osobní věc nebo vlastnost, čímž je dosaženo sžití s postavami. Také si užijeme rozdělení lodi při maximální rychlosti a demonstraci zbraní, což představí technickou stránku věci. A nakonec zajímavý příběh, který je krásně a citlivě zakončen. V tomto ohledu absolutní známka. Hodnocení jsem se rozhodl snížit hlavně proto, že celá zápletka stojí na pozdějším příletu jakési lodi, která je ještě navíc v jiné než své přirozené formě. Kdyby kroužila okolo Farpointu od samého začátku (což bych od zoufalé bytosti s uvězněným partnerem čekal), mohla by epizoda skončit mnohem dříve. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní delší díl je naprosto nesrovnatelný s pozdějšími filmy a dnes už nám přijde velmi úsměvný. Myšlenka děje byla ve své podstatě velmi jednoduchá, ale než se k ní divák propracuje, trvá to hodně světelných let. Nová posádka lodi Enterprise se teprve seznamuje s novou lodí a postupně sbírá své budoucí hlavní členy. Poté se všichni společně vydávají na ke stanici Farpoint, který má federace převzít. Jenže posádka a zvláště kapitán Jean Luc Piccard jsou nuceni vykonat zkoušku, kterou na ně ušila kdosi z daleko vyspělejší civilizace. Kromě úsměvných triků mě hlavně zklamal děj, který není vůbec napínavý, je vláčný a také herecké projevy jsou spíše k smíchu. Patrick Stewart si na roli teprve zvykal a zde podal docela děsný herecký projev. Jde tedy pouze o delší televizní díl bez jakéhokoli překvapení. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama