Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze sa filmu az tak dobre nedarilo v kinach - podla trzieb to bola dost velka bieda. pribeh je pri tom ale dobry - za pravdu sa musi bojovat a pravda je pichlava, boli a je neprijemna. Meryl Street /Sophia´s Choice/je v roli Lindy Chamberlain vyborna, prva polka filmu ma hned zaujala a nepustila. potom som mal problem s druhou castou - nie som pravnik, pravnicke reci ma nebavia a pravu rozumiet vlastne nechcem. Rezia Freda Schepisiho /western Psanec Barbarossa/ na urovni, rezisersky myslim, ze ide o jeho najlepsi film. Ak aj nie najlepsi, tak urcite jeden z najlepsich. Australska kinematografia ma zaujima coraz viac a viac, nehorazne zaujimava zem : 89 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady důkazů o dokonalém herectví Meryl Streep. Hlavně ona táhne tento film, a jestli Linda byla alespoň z poloviny tak divná, jak ji Meryl hraje, tak se ani nedivím, že se z tohoto soudního procesu (a celého případu) stala v Austrálii taková událost. Sam Neil sice nijak nezaostává (i on předvádí skvělý výkon), ale přiznejme si to, bez Meryl na plátně je to celkem nuda. 80 %. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Smutný a cielene chladný film o strate toho najcennejšieho v živote. Meryl pri svojej návšteve v Prahe spomenula práve A CRY IN THE DARK (a IRONWEED) ako tie, o ktorých sa málo vie, ale ona je na ne obzvlášť hrdá. Filmársky nijak objavné, herecky veľmi veľmi dobré. VERDIKT: Vinní nech sú tí, ktorí málo plačú. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velký problém aspoň trochu sympatizovat s manželi, kteří ve filmu přišli o dítě. Jejich náboženský fanatismus a vskutku zvláštní chování, související s nenahraditelnou ztrátou, mě celou dobu stavěly spíše na stranu žalobců. Taky jsem nedokázala pochopit, proč vozit 9týdenní miminko do divočiny a nechávat je v noci na pospas. Dříve jsem z těchto důvodů nebyla schopna film ani dokoukat. Teď se to povedlo, rozpaky zůstaly a taky sotva průměrné hodnocení (za herecké výkony hlavních představitelů). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nenechala také malé dieťa spať v stane samé. Obzvlášť, ak sa okolo potulujú divé psy. Lenže ja nie som Linda. Sledovať všetok ten tlak médií a okolia .. no krásne sme sa my ľudia vyznamenali. Film si celý čas drží odstup, ale možno to takto ten Fred chcel .. nikomu nenadržiavať, iba vyrozprávať tento smutný príbeh. 3,5* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)

Reklama

Reklama