Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečný případ, skutečný tlak médií, skutečný hon na čarodějnice. Odvlečení kojence psem dingem při dovolené v kempu rozpoutal mediální peklo, kterému musejí čelit manželé Sam Neill a hlavně kritiky velebená Meryl Streep. Veřejnost verzi manželů nevěří. A není sama. Při znovuotevření případu, ve kterém matka čelí obvinění z vraždy dítěte, se oscarová herečka neprezentuje pouze jako oběť. Jenže široké okolí nerespektuje, že sílu k tomu, aby překonala šok ze ztráty dítěte, čerpá ze své hluboké víry. Působí tak chladně, navíc dělá špatná rozhodnutí při poskytování dalších a dalších rozhovorů. A média si vezmou jen to, co se jim hodí. Přesto se tahle mediální bašta stává i obžalobou společnosti, která prahne a vždycky bude prahnout po senzacích. Ač nakonec manželé zvítězí, za návrat do normálního života budou bojovat už navždy. Někomu může úsporné herectví vadit (Meryl opravdu netrpí jako „správná“ matka, která přijde o to nejcennější), a také to, že tvůrci nejdou příliš po emocích, jiní naopak ocení celistvost vyprávění. 70% ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma, jak se nevinný člověk dostal za bohatého přispění medií do vězení a naštěstí i ven. O případu, podle kterého byl film natočen, jsem kdysi pár článků četla a musím přiznat, že výkon Meryl Streep byl úžasný. Celé je to hlavně o tom, jak "hlas lidu - hlas boží" dá převážně na vnější zdání a když je někdo nesympatický, bude i automaticky vinen a když se matka při zmínce o mrtvém dítěti nehroutí, automaticky má s jeho smrtí něco společmého - a navíc jsou to adventisti! ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Príbeh je založený na smutnej tragédii, od ktorej sa odvíjajú ďalšie dramatické momenty, zasahujúce smútiaciu rodinu. Je smutné, že rodič, ktorý stratil svoje dieťa, musí dokazovať niekoľko rokov svoju nevinu a čeliť útokom médií a pohoršenému davu ľudí. Emočne ma to veľmi silno zasiahlo, pretože aj ja som matka a naviac to Meryl zvládla nádherne zahrať. Občas síce pôsobila nelogicky chladne a vyrovnane, čo jej vačšina zazlieva, mne to ovšem až tak moc neprekážalo. Skôr by sa to mohlo obísť bez tých kresťanských rečí, ktoré chŕlil jej zdrvený manžel. Aj keď som kresťanka, bolo to trochu príliš... Netreba sa však toho bát. Len si to smelo pozrite, už len preto, že Meryl to v krátkych čiernych vlasoch neskutočne sekne. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

O případu Chamberlainových jsem v životě neslyšela, proto nevím, jak hodně byl film podobný realitě. Myslím si, že Výkřik ve tmě je velmi nedoceněný film, jelikož ho vidělo jen málo lidí, což si myslím, že je obrovská škoda. Meryl zde podala jeden z nejlepších výkonů a jak už zde někdo napsal, jestli se Lindy chovala aspoň tak divně, jak ji Meryl zahrála, tak se ani nedivím, že se z toho stala jeden z nejdiskutovanějších případů všech dob. Nejen že zářila jako vždy výborná Meryl, ale ani pro mě dosti neznámý Sam Neill nezklamal. Oba předvedli famózní výkony. Pro mě další skvělý film, který si zase ráda pustím. PS: Nevím proč, ale mám hroznou radost z toho, že si tohoto filmu Meryl velmi váží... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze sa filmu az tak dobre nedarilo v kinach - podla trzieb to bola dost velka bieda. pribeh je pri tom ale dobry - za pravdu sa musi bojovat a pravda je pichlava, boli a je neprijemna. Meryl Street /Sophia´s Choice/je v roli Lindy Chamberlain vyborna, prva polka filmu ma hned zaujala a nepustila. potom som mal problem s druhou castou - nie som pravnik, pravnicke reci ma nebavia a pravu rozumiet vlastne nechcem. Rezia Freda Schepisiho /western Psanec Barbarossa/ na urovni, rezisersky myslim, ze ide o jeho najlepsi film. Ak aj nie najlepsi, tak urcite jeden z najlepsich. Australska kinematografia ma zaujima coraz viac a viac, nehorazne zaujimava zem : 89 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno