Reklama

Reklama

Legenda o lese

(festivalový název)
  • Japonsko Mori no densetsu (více)
všechny plakáty
Animovaný / Hudební / Krátkometrážní
Japonsko, 1987, 30 min

Obsahy(1)

Za doprovodu Čajkovského symfónie sledujeme najrozličnejšie animované štýly. Spolu s nimi si zároveň pripomíname históriu animovanej filmovej tvorby, napríklad Gertie the Dinosaur, disneyovky, Daffy Duck a ďalšie. (Forsyte)

Recenze (5)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Boj létajících veverek proti zlovolnému dřevorubci, který postupně přeroste v konflikt mezi armádou dřevorubců a celým lesem. V některých pasážích se animace velmi blížila disneyovské, asi nejvíce, co jsem v japonském animovaném filmu viděl. Film je krom dramatického hudebního doprovodu v podobě jedné z Čajkovského symfonií němý. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý experimentálny animák o zákernom drevorubačovi ohrozujúcom lesnú ríšu. V štvrtom dejstve sa situácia vyostruje, na scénu nastupuje celá čata drevorubačov, ktorí sú zobrazení ako vojaci na pochode a ich šéf má podobu Hitlera. Stromy, zvieratá a iné lesné bytosti sa spoja a útočia. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, několikavrstevnaté, né příliš naivní, zábavné a nápadité.. Něco málo mi v tom do pocitu dokonalosti scházelo, ale doporučit to můžu s klidným svědomím komukoliv. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Jak píše Subjektiv, styl kresby se v jednotlivých částech filmu hodně liší a v některých chvílích se hodně blíží (a netuším, jaký to má účel) disneyovské klasické animaci, ale stejně tak v něm najdeme plno prvků typických pro anime, ze kterých poté čerpalo mnoho dalších tvůrců (říkal pán, co film uváděl v kině :-)). Příběh je nekomplikovaný a relativně zajímavý, důraz na ekologii je ve filmu naprosto patrný a zkloubení Čajkovského symfonie s dějem je moc šikovné. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film s velice příjemnou (Čajkovského) hudbou, pohádkovou až disneyovskou animací, který dokáže odvyprávět příběh lesa a jeho obyvatel, se kterými si není radno zahrávat, tak, že je to dojemné, působivé a místy i vtipné. ()

Reklama

Reklama