Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nakonec ani přítomnost Freemana a Cusacka nedokázala z tohoto filmu udělat nic extra. Zajímavá byla snad jen deštivá noc se slízáním hory. Pronásledovatelé jsou vskutku neuvěřitelní, bývalí vojáci a mají problém slézt pár šutrů. Nejsou schopní v noci přepadnout chatu s hlavními hrdiny, jednoduše nedokážou udělat nic co bych od vycvičených vojáků čekal. Pár zajímavých hlášek film nezachrání. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak podobné tipy filmů mám rád. Jenom si myslím, že postavu zabijáka Freemanovi ve městě ještě věříme, ale v divoké přírodě to vypadá trochu jinak, přece jenom má už svůj věk a těžko by držel krok s tělocvikářem a pubertákem. Ve snímku mi chybí napětí a nečekaný zvraty, nechci tím říct, že je to úplná nuda, ale….Připadá mi, že podobných filmů jsem už viděl mraky a tenhle nepřináší nic nového. Vlastně jo, ten závěr se mi celkem líbil. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

(Pod)průměrný thriller v sympatickém prostředí lesů, s nenápaditou zápletkou, zchromlou logikou, s chováním postav zajímavým pro psychiatry a s dialogy, že i metař s inteligencí zmačkané PET lahve by po patnáctém pivu napsal lepší. Na hereckých postech by divák hledal jména jako Lorenzo Tlamas, Kašpar van Dien nebo Antonio Zabalto Jr., a tak je účast hereckých špiček kalibru Morgan Freeman a John Cusack více než překvapivá. Nicméně i oni to se svým umem vytáhli pouze do šedivého průměru - no, zkuste zahrát kvalitně s tak idiotskými replikami! 50% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Špatný, dobrý, já myslím že to úplně blbý není, zajímavej (však fakt hodně jednoduchej) děj mě vtáhnul do hry v prvních deseti minutách. To jde. Pak to už docela frčí, samozřejmě se musí přivřít obě oka..hodně přivřít obě oka, aby se divák neposral smíchy z těch maličkostí jako že však všici víme z kterejch.. Určitě polezu po takový skále v dešti a bez jištění, že jo, snad kdybych se chtěl zbavit syna? To by šlo, no atd, nemám teď sílu ty sračky teď vypisovat. Jenže, pak se to nějak celý převtělilo do totálního napínáku, masakr kde každej chce sejmout každýho a nikdo vlastně netuší před čím má zdrhat (to ví pouze zasvěcený divák) a ..jo a fakt je důležitý neřešit ty detily a píčoviny... a celý se to zamotává a já dostával jednu pecku a změnu za druhou..Na koho to střílí? Na mě..kdo to střílí? Přítel..spíš jen známý... Je to živý, vtipný, dramatický, super příroda,.... Prostě je to tak: Kdybych se chtěl někdy znova zabavit v rámci nelítostně nudnýho nedělního odpolka, tak si to s klidem ve vyhřátým pelechu a s dostatkem dobrot kolem sebe pustím zas a fakt vůůůbec toho nebudu litovat.. ()

CZBios 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu Kontrakt se mi zamlouvala již od první chvíle. Musím říci, že jak tomu obvykle bývá komentáře ostatních uživatelů ve mě vyvolávali nepříjemný dojem s nadcházejícího filmu, ovšem pár minut po shlédnutí jsem rád, že jsem se jím neřídil. Zaměrně nehledám ve filmech chyby a nehodnotím jejich předvídavost a protomě při sledování ovládal příjemný pocit děje, klasické lesní honičky s HappyEndem. 97 minut mi utíkalo a určitě mě nenudilo. Jak již zde zazněl názor, už dlouho jsem neměl možnost shlédnout příjemnou americkou lesní honičku s HappyEndem. Morgan Freeman se mi ve své roli 100% zamlouvá a dle mého názora svůj úkol sehrál na výbornou. Na místo Johna Cusacka (otec Ray Keene) bych si možná dokázal představit někoho jiného, ovšem i jeho výkon mě udržel u sledování filmu. SumaSumárum: 3* - za příjemný děj a HappyEnd, krásnou přírodu. Jedno velké mínus ve mě po shlédnutí filmu vyvolala myšlenka, že John Cusack (bývalý policista) jakýmsi způsobem přemohl 4 Vysoce trénované bývalé vojáky(co na to říci, :))) ) Kontrakt je určitě dobrý tip na večerní sledování a zkrácení dlouhé chvíle. Pokud, ale očekáváte něco Extra tak jste na špatném místě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama