Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Rozjezd Pro Kultovní Star Trek - Škoda Že Do Toho NBC Tolik Kecala, A Donutila Později Vše Změnit Na Břečku S Williemem Shatnerem, Která Má Mizerné Zpracování, Jenž S Přehledem Překonával Třeba U Nás Karel Zeman. A Udusává Jinak Velmi Zajímavé Myšlenky, Které Bohužel Zůstávájí Nerozvedeny"-( ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dalo by se rici Pilot slavneho sci fi serialu Star Trek. Jako takovy si stoji velice dobre, precijenom jsme v roku 1966 a televize se urcite nehrnuly prilis investovat do takhle nejisteho projektu. Tenhle pilot je taky zajimavy tim, ze se v nem nevyskytuje jeste kapitan James T. Kirk, ale Christopher Pike. Vlastnici si totiz nechali pustit tento pilot a ac se jim libil prisel jim prilis vedecky, tak se rozhodli to vzit odznova, vymenit celou posadku a udelat serial poutavejsi. Tolik k historii Star Treku a ted k samotnemu dilu. Pribeh je opravdu pomerne slozity a na tehdejsi dobu mohl pusobit prilis vedecky a nepoutave. S tim nelze nez souhlasit, presto se autori s tematem docela slusne ztotoznili a patrne je to, ze ze svych moznosti vyzdimali opravdove maximum. Pro me jako zacatek jednoho neuveritelneho dobrodruzstvi jde o dobry pilot. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá myšlenka, která je utopená v roztahanosti důležitých scén. Pike je skutečně ikona, ale obstál by pouze jako krátkodobá postava, nevidím tam možnost vývoje.. Proto je asi dobře, že se tato verze nerozrostla dál, neboť je možné, že bychom pak Star Trek díky časovému paradoxu nemohli vidět v současné podobě. A to by byla veliká škoda. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil Star Treku naznacil presne styl, kterym se serial ubira vpodstate dodnes. Sci-fi z dalnych galaxii. Osamela lod objevujici nove svety a civilizace. Kapitan, mustek, posadka, teleporty. A v neposledni rade filosoficke otazky. I kdyz z ansamblu tohoto dilu zustal do ostre verze jen Spock a triky jsou uz hodne retro, koukatelne to je. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediné čo mi tak fakt vadilo boli kulisy a kostými mimozemšťanov. Vizuál pôsobí béčkovo a všetko je to spravené z lepenky a nejakej umelej srsti či čo. Na druhú stranu v rámci scenáru, dialógov a základnej myšlienky je to kupodivu veľmi funkčné a dobre napísané. Vidno, že ten Roddenberry mal talent. Okrem zaujímavých schém, ktoré v tomto pilote nemajú kedy nudiť, si tu necháva aj priestor pre vtip, ktorý mu funguje. V zásade som milo prekvapený. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Po nevydařeném pilotním dílu "Klec" si stanice NBC vyžádala po Roddenberrym tři scénáře, ze kterých by vybrala ten pro nový pilotní díl. Rozhodla se pro scénář, který dnes známe jako díl "Kam se dosud člověk nevydal", protože byl nejakčnější a bylo v něm nejvíce vesmíru. Druhé dva scénáře nebyly opuštěny, natočily se podle nich díly "Muddovy ženy" a "Sláva Omegy". (mirliflore)
  • V související dvojepizodě "Zvěřinec", odehrávající se po 13 letech, se kapitán Pike (Jeffrey Hunter) vrací na planetu Talos IV, aby zde po nehodě, která ho zmrzačila, klidně dožil v iluzi zdraví. Epizoda je složena převážně ze záběrů pilotního dílu "Klec". V nových záběrech byl Jeffrey Hunter v roli kapitána Pikea nahrazen hercem Sean Kenney. (Doctorow)
  • Lloyd Bridges byl osloven, aby hrál kapitána Pika, ale odmítl s obavami, aby sci-fi žánr nepoškodil jeho kariéru. (Chatterer)

Reklama

Reklama