Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (242)

plakát

Tele Tele (2000) (pořad) 

Kvantita porazila kvalitu, kdyby je Nova nenutila dělat díl každý týden, ale tak jednou za měsíc, ty povedené fóry by se hezky nakoncentrovaly do jedné epizodky a bylo by. Takhle, zábava školní besídky na ZŠ

plakát

Hráči se smrtí (2017) 

Ten pocit, když Kiefer Sutherland vypadá jako Kevin Bacon...

plakát

Ryan vs. Dorkman (2003) 

Vynikající práce na poli Star Wars amatérských fan filmů - možná jedna z nejlepších. Když pominete absenci klasických "povinných" kostýmů rytířů Jedi (což naopak dodává snímku nadhled a recesi), je tu všechno v nejvyšší kvalitě. Nápad, práce kamery, efekty na svou dobu v rámci amatérské práce špičkové a především brilantní svižná a nápaditá choreografie. Pro mě rozhodně srdcová záležitost fanouška Star Wars.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Smutné když nové Disney Star Wars musí sahat k vykrádání vlastních, čerstvých Star Wars filmů ("Rougue.... Rogue One" - "Han... Han Solo") Pokud někdo očekával že se budeme zabývat něčím jiným než kterak Han k Falconu přišel, nebo jak to vlastně bylo s Kessel run... tak... kromě toho že to všechno už fanoušci dávno věděli, tak se šeredně pletl (ale opravdu nevím kdo mohl pochybovat o obsahu filmu z názvem SOLO) Je navíc smutné uvědomění si, že v nadcházejících letech nás čeká nevyhnutelný nával bahna jednotlivých "SOLO" filmů, které nikoho nikam neposunou, jen vydělají prachy studiu. Upřímně, jakékoli akční scény ve filmu SOLO zanechají v klidu každého, kdo ví, že 90% hlavních postav logicky musí přežít. To samé bude platit pro Kenobi SOLO film, Yoda SOLO film, Boba Fett SOLO film, Wicket W Warrick, Bib Fortuna, krejčí co obléka císaře...

plakát

Dunkerk (2017) 

Nejdříve jsem jako mnozí považoval film za skvělý, ale nikoli 100%. Udělil jsem jen čtyři * - avšak už před kinem po shlédnutí mi bylo jasné, že na film si názor udělám až s jistým odstupem. Ten nastal a já přemýším, co přesně chybí k těm 100%? Kýčovitá americká "huráakce" s megahrdinským nakopáváním německých zadků ačkoli to se u Dunkerku opravdu nedělo? Nebo snad limonádově přeslazený románek s francouzskou zdravotní sestřičkou, jenž je napůl židovka, napůl černoška a celá modelka...? (která hrdinně vzdoruje nástrahám světa mužů v období 2 světové války) Ne - film si vzal za cíl vylíčit události v jednom z klíčových okamžiků oné války a to udělal, skvělým, atomosférickým, uvěřitelným a neumělým způsobem - 100% je tady.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

John C. Reilly zachraňuje pitomost a obrací to na svéráznou tragikomedii.

plakát

Dao mu bi ji (2016) 

Jsem rád, že se sračky netočí jen na západě...

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Kde je Kung-Fu Awesomness předchozích dvou filmů...? Na rozdíl od prvního dílu, který si paradoxně na nic nehraje a druhého dílu, který dokáže pobavit všechny věkové kategorie, je tento "díl" smutným zklamáním, které se snižuje na úroveň animáku pro šestileté. S trýznivou snahou za každou cenu vypadat pohodově a hustě zároveň, se zde moudrosti tak trochu rozchází z předchozím filmem a svižná nenucenost je zde také potlačena rádoby rodinnou atmosférou - velké zklamání po dvou skvělých jízdách.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Silně nevyužitý potenciál epických rozměrů - tenhle film mohl být něco parádního... kdyby do něj přisipali špětku příběhu. Opravdu škoda, výborně zahrané (obsazené), s nádhernou výpravou... ale fakt že váš upoutávky nalákají v zásadě na crazy komedii o tom jak bude několik herců společně a na vlastní pěst pátrat po uneseném kolegovi... přináší nemilé zklamání v podobě krátké návšty patálií jednoho manažera... zbytečným dějovým (zdráhám se říct) "zvratem" v podobě emigrace slavného herce, který dějem nijak nezamává.... a, a... co vlastně a? Něco tu prostě setsakramentsky chybí.