Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (70)

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Nádherný film o lásce, přátelství a odhodlání najít své místo ve světě, který si mě získal dechberoucím výkonem obou dětských herců. Je až k podivu, že aniž by to působilo směšně, úžasně ukecaná malá encyklopedie Cassie a zanedbávaný Ben se zabývají neuvěřitelným množstvím dospělých témat. Celým filmem se navíc line příjemná ambientní hudba v jižanském duchu, což jen umocňuje silný dojem. Jediný zápor je pro mě již mnohokrát zmiňovaná obtížná dostupnost filmu. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s mnoha svobodomyslnýma názorama, na Ameriku až skoro příliš, o to víc se cenní počin režiséra Brada Issaca. K tomu všemu dobré herecké výkony obou hlavních představitelů, zkrátka rád dávám plný počet bodů. Ukázka toho, že i když máme rodiče, které by jsme si klidně vyměnili, můžeme se stát pozitivní osobností s dobrým charakterem, což ovšem nevystavuje dobré vysvědčení dospělým, jak správně řekl Ben - někdy ty dospělý nechápu. Mohlo to skončit všwelijak, ale ke své smůle měly ty děti i nutnou dávku štěstí a to je často potřeba, aby člověk přes zbytečné překážky došel k cíli. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svět je rozdělený do dvou sfér mezi dva rozdílné živočišné druhy: děti a dospělí. Oba druhy žijí ve svém vlastním prostoru, který se s tím druhým míjí a neprolíná. Dospělí jsou většinou vykreslení jako sobecká, nepochopitelná a především zrádná stvoření (rodiče si nevšimnou odchodu syna, hippie strýc a teta pošlou kluka na vojenskou akademii, policisté vyhrožují dětem obuškem....). Děti jednají racionálně a "dospěle" dle své vlastní logiky, která se ukáže účinnější než marné pinožení po nedostupných snech, které oslepuje dospělé.____ Když přijmu za své toto neréálné nastavení prostředí a charakterů, máme tu dětskými představiteli dobře zahrané první osudové vzplanutí, které je o to určující, že oba dva poprvé našli spřízněnou a starostlivou duši. Je to pohádka a jako taková neskrývá ani drastické a temně sexuální momenty. /4. 11. 13./ ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Cayden Boyd vypadá jak mladý Ryan Gosling. Prostě si nemůžu pomoct. Jinak AnnaSophia Robb je výborná mladá dáma a prostě umí hrát a tady se zase mohla předvést. Je to krásný snímek, který mě kromě příběhu a hereckého obsazení dostal i svým barevným provedením /mě ta blbá kvalita videa vůbec nevadila, právě naopak. Dodalo to snímku ten pravý punc, že bych klidně řekla, že to takhle mělo být - a vůbec ono to takhle i mohlo být natočené;)/. Jediný rušivý element mi tam přišel soundtrack.. prostě někdy tam dali hudbu, když tam vůbec být neměla a akorát to odvádělo pozornost. A možná ten závěr byl moc patetický, ale to je úplně jedno, protože to prostě bylo nádherné, jímavé a docela často velmi vtipné. Plný počet 5*. "We've got a big day tomorrow. - What's happening tomorrow? - We're getting married." ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Užasný film..poslední dobou mám na filmy s touto tématikou stěsti..výkon obou dvou mladých hercu naprosto uveritelny, skoda jen, ze to bylo tak kratke..ale to ma každý u filmu, které ho dostanou..jedina skoda, ze opravdu o filmu vi málo lidi..bylo hodne tezke ho sehnat, ale takoveto filmy budu hledat i do budoucna klidne hodiny..:) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Výroba filmu byla odložena o rok a půl. (Kacitr)
  • Svetová premiéra bola 21. mája 2007 na filmovom festivale v Cannes vo Francúzsku, 19. októbra ho hrali na filmovom festivale v Ríme a vo februári nasledujúceho roka bol film uvedený v Brazílii len na DVD. V ostatných štátoch bol distribuovaný a propagovaný kvôli nedostatku financií iba biedne. (seko0408)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno