Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch nedotiahnutá vec, ktorá sa hraje na to že je vtipná, ale vo svojej podstate tam okrem otrepaných nachytávok nenájdeme nič natoľko zábavné, aby sme zasmiali. Nesmiem opomenúť fakt, že celý film je až neskutočne predvídateľný a miestami až nevýslovne nudný. Tá nudnosť otupuje tie svetlé momenty, ktoré stoja za to. Aj napriek tomu ale musím vyzdvihnúť hlavných predstaviteľov s ktorých hlavne Thornton si svoju postavu neskutočne užíva. Jeho cynické hlášky prednášané absolútne pomaly sú trefne a aspoň on drží tento film ako tak v mierach únosnosti. Snaha tvorcov načrtnúť nejakú hĺbku je smiešna a hlavne vôbec nevyšla. Miestami mi to prišlo ako zlepenec rôznych scén, ktoré mali byť dlhšie, rozpracovanejšie, ale akosi na to chýbal čas, vôla a peniaze. Film, ktorý strašne rýchlo upadne do zabudnutia, a ktorý je na jednohubku až príliš nemastný neslaný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hneď od začiatku aj Thornton vedel, že týmto filmom veľa nezarobí a tak sa aj celý dobu tváril. Znechutene a kyslo. A tak som sa potom celú dobu tváril aj ja. Keď vedel zahrať úchylného Santa Clausa, určite by zvládol aj zlovestného telocvikára. Ale keď sa nechce, tak sa nechce a pritom mohol mať film celkom slušné ambície. Pár vtipných momentov mal na svedomí hyperaktívny William Scott a jeho asistentka a ani Susan Sarandon nepomohla k úspechu. Zachraňovala to najlepšia scéna s prevráteným nemocničným lehátkom. Inak nič moc. 40%. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Herecký potenciál byl umlčen již daleko předem kvůli špatnému scénáři. Woodcock (B.B. Thornton) jako postava má nad Farleyem (S.W. Scott) až příliš navrch. Scott zklamal, a marně bychom čekali na víc pošťuchování a adrenalinovější soupeření, které by se přelejvalo z jedné strany na druhou. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oatesi, tvé sípání slyším až sem. Trestné kolo, ono tě to pustí." Pan Woodcock, s kamenným výrazem v obličeji, vždy rád mučil otylé či jinak hendikepované studenty a já jsem si jist, že kdybych měl učitele s takovým zájmem o mou tělesnou připravenost, tak by mne reprezentační dres jistě neminul. Navíc mám podezření, že zdejší nízké hodnocení spíše než o podprůměrnosti tohoto snímku vypovídá něco o tom, že zdejší osazenstvo nikdy v tělocvičně nepatřilo k mistrům skoku přes vyděšeného koně nadél. Kdo však má rád ve zdravém těle zdravý vzduch, ten by si tuto podařenou komedii neměl nechat ujít. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě nekutečně zklamal, čekal jsem alespoň o 80% víc. Dobrý námět, příšerné provedení. Dala se vymyslet kvanta výborných situací, kdy by mezi sebou dva hlavní hrdinové vyrovnaně a vtipně soupeřili, místo toho jeden úspěšně ignoruje druhého, který se neuvěřitelně ztrapňuje po celou stopáž. Nezasmál jsem se ani jednou. Doslova utnutý konec byl už spíše vysvobozením. Pro mě ztráta času. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)
  • Producent David Dobkin režíroval některé scény, které se musely natáčet znovu, což trvalo 3 týdny. (HappySmile)
  • Při rozhovoru na začátku filmu v restauraci, kdy si hlavní hrdina Farley (Seann William Scott) stěžuje kamarádovi, že mu tělocvikář spí s mámou, má na sobě Farley částečně propocené triko, na němž se v jednotlivých záběrech mění množství potu. Chvílemi zasahuje až do textu, jindy zase pouze nad písmena. (snikrs)

Reklama

Reklama