Reklama

Reklama

Elvis nebo Samuraj?

  • USA Six-String Samurai
všechny plakáty
Trailer

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval. V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů. Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ruské atomovky smetly snad vše kromě rock ´n´ rollu, zvířecích instinktů a ostrých mečů v poměrně ucházejícím béčku, jehož slabinou je nerozvinutí hodně silných motivů a idejí. Scénář je tak překvapivě nejslabší stránkou, oproti tomu jsou herci více než slušní, stejně jako souboje, při kterých sice neteče žádná krev, ale díky zajímavé choreografii se na ně ve většině případů dá dívat bez přimhouření oka. Výtečná práce s barvami dává zapomenout na několik tragických chyb, jako jsou kupříkladu mixy denních a nočních záběrů a nebýt oné kýčovitosti v samém závěrů, která evokuje When worlds collide, a trochu svižnějšího tempa, šel bych s hodnocením o něco výše. Takhle se celé vyprávění rozkládá na změť hudebně dobře podkreslených epizod, jejichž výpovědní hodnota je prakticky nulová. Zainteresované diváky potěší paralela s QT (hudební) či fascinující podobnost závěrečného souboje s šestou epizodou Hvězdných válek – Návratem Jediho. Tohle maniak z videopůjčovny při komponování svého veledíla KB určitě viděl... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hmm, tady budu komentářem trochu polemizovat s ostatními, převážně nadšenými uživateli. Podle mě tu převládá celkem zcestná myšlenka, že originalita film automaticky tlačí výš na stupnici kvality. Politik, který bude potenciální voliče oslovovat třeba "zmrdi", bude také originální, ale plusové body se mu nepřičtou. Tahle paralela je trochu nadnesená, ale ne tak mimózní, jak se na první pohled zdá. U filmu Six-String Samurai provedl režisér Mungia takový efektivní úkrok stranou do oblasti bizarnosti, kvůli čemuž se snímek vzpírá racionálnímu ohodnocení. Bizarnost / originalita je zde nadhodnocena, skrývá se za ní špatný film (dál režisér natočil pouze všeobecně nenáviděný film Vrána 4, což se sice nedá použít jako silný argument, ale určitou vypovídací hodnou tento fakt má). Ostatním nechť se to klidně líbí, mne to štve. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S velkými brýlemi, nepadnoucím saku, sportovních botaskách, kytarou na zádech a katanou v ruce putuje osamělý bojovník postnukleární pustinou do Lost Vegas, aby se stal králem rock’n’rollu, když to Elvis po 40 letech zabalil. Milovníci Tarantinova samurajského eposu by měli přehodnotit svůj pohled, jelikož Buddyho cesta ve společnosti nemluvného prcka je odyseou hodnou řeckého hrdiny, které odpustíte inspiraci v Šíleném Maxovi stejně tak jako několik scénáristických a logických chyb, které bohatě vynahradí ultracool fasáda nejen hlavního hrdiny, ale celého snímku jako takového. S podhledy kameraman nešetří, choreografie soubojů je i bez krvavého cákání skvělá a suchá vize postapokalyptického světa je tak sugestivní, až si budete připadat, jako by jste v nekonečné poušti stáli také. Tvůrci kostýmů zřejmě prošli hodně vizáží jak rock’n’rollových, tak metalových kapel, aby našly ty správné kusy, které by hrdinům padly a když si do toho připočítáte vynikající hudební doprovod s jasným poselstvím, že Elvis žije, vyjde vám, že tohle je jedna z neoriginálnějších podívaných, která poněkud nepochopitelně zůstala skryta zraku širší divácké obci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to geniální námět, ale srdíčko prostě nestačí. Chce to taky talent a ten tady chybí všem. Je to fakt hrozná sračka, která není ani zábavná. Jestli o tom někdo tvrdí že to má úžasnou práci s barvami a skvělou choreografii soubojů, tak by asi potřeboval šestistrunovkou po palici, aby se probral. A největší fail je hudba. Ruskej pseudorokenrol není trefa do černého. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originál s nehezky nevyužitým potenciálem. Bez toho uřvanýho kluka, kvůli kterýmu se to beztak všechno posralo, bych si to užívala mnohem víc (jasně, to by pak chtělo vymyslet jiné "zápletky" a koneckonců i to závěrečné "poselství", no a co). Hudba príma, hlavní hrdina taky (spíš než Buddy Hollyho mi ale stejnak vždycky připomínal Waitse). (3,5*) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po atomove valce v padesatych letech se kralem USA stava Elvis Presley, zijici v Lost Vegas. Elvis ale umira a o jeho misto se uchazi nova, mlada krev. A k te patri i hlavni hrdina - Buddy Holy. Putuje se svou kytarou a katanou k vysnenemu mestu a spolecnika mu dela jen maly chlapec. A v patach ma tri metalisty, vedene samotnou smrti, ktera vypada jako Slash z Guns n Roses. - Behem poslednich deseti hodin jsem si tenhle neuveritelnej film pustil uz dvakrat. Tak skvele skloubeni obrazu a hudby jsem snad v zivote nevidel. Uzasna rokenrolova atmosfera a hlavne dej bez jedineho hlucheho mista, posouvaji SSS az nekam do meho osobniho top 10. A co vic, Buddy je asi nejvic cool hrdina co jsem kdy videl a dokonce i detsky herec si nerika o zabiti. Proste nejlepsi postkatastroficka zalezitost, sorry Maxi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě film do dobré poloviny skoro nebavil ... "Pouštní post-apokalyptická béčka" dvakrát nemusím, zvlášť když je všude písek, poušť, špína a všechno vypadá stejně. Kluk doprovázející našeho hrdinu mi připadal akorát otravnej a říkal jsem si, že kdyby ve filmu nebyl, bylo by to lepší. Ale líbila se mi choreografie soubojů, která byla na úroveň amerického Béčka extra dobrá, střihem sice doplněná, ale tak nějak přirozeně a masakry katanou, to jo, to já můžu ... Od likvidace ruské posádky v druhé polovině u mne film hodně stoupl a pak přišlo fiále, souboj se smrtí - skvělá bojová choreografie, skvělá hudba ... a pak přišel konec a ten mě úplně dostal ... Slzy v očích, nemůžu si pomoct, celý to do sebe zapadlo, význam klučiny ve filmu se vyjevil jako v podstatě nejdůležitější stránka a celé to bylo prostě strašně dojemné. Takže díky samotnému závěru zvedám hodnocení na 4*, protože na ten konec si prostě je dobrý počkat ... Škoda, že necákala krev a nebyly zde nějaké "gore-parády", pak by asi film neměl chybu ... Navíc pro obrovskou sortu lidí skvělá hudba, která doprovází celý film ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že dokážeš zabít 200 chlapů a přitom brnkat na kytaru." Tak tohle je maximální úlet. Buddy, vyzbrojenej katanou a kytarou, si to líně štráduje do Lost Vegas zaujmout Elvisovo místo a pekelně se mýlí ten, kdo si myslí, že přitom nepotká ruskou armádu, týpky ve skafandrech, kanibaly, metalovou smrt či neolitický tvory řídící auto. Něco podobnýho jsem ještě neviděl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický béčko s naprosto cool hlavní postavou, která si to v rytmu rock'n'rollu štráduje ve společenským obleku zpustošenou planinou se svým mečem a kytarou na cestě stát se po Elvisovi králem Vegas, během svojí cesty ještě stačí nasekat asi 200 lidí, z toho tak 100 sovětských retro vojáků a rozdat si to, v duelu rock'n'roll vs. heavymetal, se samotnou smrtí. Tady neni moc co řešít, prostě zábavný béčko, kterýmu k dokonalosti chybí jen několik litrů krve a trošku namakanější rock'n'rollový fláky ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nema to skvely dej, alebo myslienku, ale ma to skvele napady, skvelu atmosferu a vyborne sa na to pozera. Originalne a zabavne. 9/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdcem jsem formalista. Miluju stylizaci. A miluju absurditu a v jistém smyslu výstřednost. A Šestistruný samuraj JE jednou velkou stylizací, světem uplácaným z béčkových samurajských bojůvek, postapokalyptických vizí studené války a především pak kultury rock´n´rollu (pozor, ne rocku jako takového, ten je tady - ve formě metalu - prezentován jako zástupce zla) padesátých let. Kdybych měl popsat o co ve filmu jde, musel bych se sám sobě vysmát. Tohle je potřeba vidět a cítit. Atmosféra je laděna úžasně netradičně - slova které by k ní mohly nejblíže pasovat jsou komická, bizardní a přitom dojemná. A Buddy Holly je král. Alespoň ten s katanou, co ho hraje ten Jeffrey Falcon. Poklona, kingu... Na tvůj gig ve Vegas bych zašel hned. 90% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Čo robi v obitusovej TOP 10 film, v ktorom je celkovo tak 2 dl krvi, sa radšej nepokúšam riešiť, kvôli tomu tu nie sme. :) Sme tu preto, aby sme si pripomenuli, že "malé" filmy ako tento potrebujú byť predovšetkým originálne a aspoň spolovice tak cool, ako ich hlavný hrdina. Spĺňal to napríklad EVIL DEAD a spĺňa to aj SSS - post-apokalyptická akčná road-buddy-movie, ktorá má na to, aby (veľmi) zaujala, ale, ako výstižne podotkol Weruss, neskultovnie. Jeffrey Falcon alias Buddy síce svojim kung-fu skillom neohúri, no pár ozaj efektných pohybov ovláda, a spolu s choreografmi a strihačmi odviedli kus dobrej práce, na ktorú sa príjemne pozerá. A okrem toho je to sympaťák až za hrob s plným rukávom hlášok. Nie je to pre každého, a napriek tomu, že sa to celé svižne odsýpa dopredu za nadupaného zvuku rock & rollových gitár, nemôžem sľúbiť, že sa nebudete nudiť. Ja som si to však užil, a som rád. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Falcon asi doma tak dlouho cvičil s katanou a poslouchal ruské rock&rollové kapely až mu prdlo v palici a napsal scénář k tomuhle filmu. Pak se postaral o produkci a sám sebe obsadil do hlavní role nejúžasnějšího filmového hrdiny, kterého jsem do téhle chvíle viděl. Upřímně, čekal jsem akční šupu, což tenhle film v žádném případě není, ale jsou tu úžasné absurdní nápady, až komiksoví hrdinové, ultra suché hlášky ("Jestli překročíš tuhle čáru, tak ti rozpářu medvídka!") a hlavně ROCK&ROLL a pán Smrtka. A na plakátě k tomuhle filmu je pět černých hvězdiček, takže není co řešit a musím je dát taky. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dredy jsem nikdy neměl, nejlíp se teď cítím v obleku ... takže sorry, na tohle jsem už moc starý. P.S. klidně si pusťte jen druhou půlku filmu ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Smrť a rock n roll. Skoroartové postapo plné symbolov, pod priamym vplyvom Tarantina a Rodrigueza. A s troškou Jarmuscha. Film novej doby, v dobrom aj v zlom. Majstrovské dielo žánru B-movie ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Dávam plné hodnotenie, pri tak geniálnej uletenej jazde som ochotný prehliadnuť aj malinké chybičky. Rodriguez môže čumieť s otvorenými ústami. Skvelá muzika, výborný nápad a veľmi horúca žánrová koláž (post-apokalyptický samurajský hudobný buddy road movie). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film, který má neuvěřitelně dokonalého hlavního hrdinu, Falcon se ztvárnil s hlavní postavou dokonale a jeho bojový umění nemá chybu. Parádní záležitost s neuvěřitelným příběhem... Tohle se prostě musí vidět, ale nejvíc co mě štvalo byl ten kluk. Ale jinak parádní film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jízda, ale vznikla z toho neuvěřitelně nudná blbost, která nemá čím zabavit, ani nijak zaujmout. ()

Reklama

Reklama