Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Perfo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle gangsta nigga filmy, kde všichni trapně máchaj rukama, všechno je v pohodě i když to je v prdeli, všichni jsou strašný chudáci z ghetta, kde aby přežili musej prodávat drogy a nakonec Ó velký hrdina s kterým se život nemazlil nahraje pár alb a okamžitě je za hvězdu. Mezi tím je samozřejmně několikrát ve vězení, skoro ho zabijou atd atd atd... je mi jedno, že je to v podstatě životopisný film, tyhle filmy mají vždycky stejnou šablonu a je to pro mě osobně k uzoufaní trapné a vyvolává to ve mě pocit, když v metru, jako na portovu potřebuju jít na velkou a zrovna je plně obsazeno. I přesto, že jsem na to koukal v jednu ráno v televizi, jelikož jsem nemohl spát, tak tam pár světlých chvilek bylo a technické zpracování bylo taky dost slušné, ale to je tak všechno. Za normálních okolností bych se na to nepodíval. Soráč "fifty-padíku" ... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Kvázi životopis 50 Centa. On sám tvrdí, že asi 75% sa naozaj udialo aj v skutočnosti. Prekvapilo ma, aké zvučné režisérske meno sa podujalo na réžiu toho černošského gangsta filmu. A je vidieť, že sa nejedná o žiadnu komerciu. Dokonca by som povedal, že je až príliš civilne natočený. A kľudne by mohol mať o švrťhodinku kratšiu stopáž. Ale inak fajn - v pohode film "z ulice", 50 Cent je obstojný (ale nič extra), zato Terrence Howard ukazuje prvotriednú robotu a aj Adewale Akinnuoye-Agbaje a Joy Bryant-ová boli vynikajúci. Hudba ok. Vpoho film, ktorý neurazí, ale ani ničím silným neprekvapí. 7/10 ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku musím přiznat, že nejsem černoch a hip hop také není zrovna můj šálek kávy. Spíše naopak, českým rádoby nezávislím "ghetto" hip hoperům se s chutí vysměji, ale tento film byl pro mne příjemné překvapení. Solidní gangsterka, kde drogy a zbraně prohrávají svou bitvu proti hudbě. Tento film určitě dodá spoustě mladých američanů naději na to, že si také splní svůj prima "americký sen". Ale mě jde spíše o to, že docela slušně pobavil... ()

bif 

všechny recenze uživatele

No..určitě to není "Áčkový" životopis a ze začátku velice kolísají výkony herců, ale postupem času se film dostane na celkem slušnou úroveň, můj oblíbený "Fifty" se ukázal jako celkem slušný herec a Terrence Howard je prostě klasa. Soundtrack je skvělý, takže je z toho celkem hezký filový zážitek a celkem silný nadprůměr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla doma dlouho, takže logicky časem přišla řada i na něj a já se podívala. Rozhodně jsem se nedívala s nějakými předsudky, ač hip hop, rap neposlouchám, nevadí mi jako nějaké jiné žánry, takže hudbu filmu nebudu velebit, ale ani zatracovat. Spíše mě zajímal samotný život 50 Centa, který je pestrý a pro film jako dělaný. Myslím, že se z toho nakonec dalo vykřesat více a bylo tam pár hluchých míst, ale ve výsledku u mě film rozhodně nedopadl špatně, spíše jako lehčí nadprůměr. Nevyhledám ho znovu v budoucnu, ale času nelituju. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama