Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý seriál o matce, které zemřel manžel a ona se musí postarat o své dva syny a tak začne prodávat trávu. 1.,2.,3. série byly velice dobré. 4. série už je horší, už se neodehrává v Agresticu (Majesticu), ale v Mexiku a už tam ani nejde tolik o trávu. 5. série tam už mě začíná štvát Nancy, jak kašle na svoji rodinu, to jak se chová, prostě celá její povaha mě štve. Do toho ještě Celia, na tu jsem už vážně alergickej. Jediný kdo to tam zachraňuje je Andy a Silas a Shane. 6. série Rozhodně mě baví více než série 5., ale zase už se to totálně odklonilo od všeho co jsme doposud viděli, Nancy s celou rodinou utekla (i když pořád nechápu proč, vždyt Esteban by Shanea z tý vraždy vysekal) a začínají zase nanovo a z našich starých známých se tam objevuje už pouze Doug. Ale i tak je to pořád zábavné a vtipné, hlavně Shane, ze kterého se fakt stává vrah :-D 7. série Sedmá série se odehrává o 3 roky později, Nancy vychází z vězení a celá rodina se usadí v New Yorku. Opět začnou prodávat trávu, panují tam neshody mezi Silasem a Nancy (jsem na straně Silesa), no nakonec se to vše urovná a celá rodina se odstěhuje k Nancině sestře. Tahle série mě celkem bavila, naopak mě nebavila Nancy, která furt jenom s každým chlapem spí, myslí si, že ví všechno nejlíp atd. No jsem zvědavý na poslední 8. sérii. 8. série je taková pohodová, už tam není žádný zásadní problém, všichni si tak nějak spokojeně žijou. A FINÁLE seriálu? Ale jo šlo to, některé věci bych vytknul - např. proč se tam tolik probíral vztah Douga a jeho syna a pak, že celé to finále bylo zaměřené na Nancy a Estebanova syna. Ale jinak fajn, vlastně ani nevím jak by měl být správně tenhle seriál ukončen, takže asi tenhle konec byl dobrej. Všichni jsou spokojení, šťastní, akorát Nancy je smutná a Shane (moje nejoblíbenější postava celého seriálu), který měl našlápnuto být skvělým policistou, tak se z něj stal alkoholik. A úplně poslední scéna seriálu je velice dojemná, ale mohli si odpustit tu cigaretu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní piatej série zvyšujem na 5 hviezdičiek z pôvodných štyroch. A to kvôli tomu, že Weeds je zrejme jediný seriál, ktorému je jedno, čo si pomyslí divák. Toho sa ostatné seriály snažia chrániť tým, že mu predkladajú stále to isté. Weeds nie- neustále ide dopredu len za cenu toho, aby (ako aj hlavná hrdinka) neskončil v stereotype. Tým pádom môže ktorákoľvek postava kedykoľvek zomrieť, kedykoľvek sa môže zmeniť miesto deja (obrovský posun po tretej sérii), vzťahy medzi postavami, ich psychika, zamestnanie, všetko. Usadlejším divákom sa teda možno zacnie za starými časmi (schválne si pri piatej sérii skúste spomenúť na tú prvú- príde vám to ako desaťročie), diváci ako ja sú však vďační originalitu a za to, že vo Weeds nie je miesto pre nudu. Mimo iného oceňujem balansovanie na hrane čierneho humoru a strachu o život. Po dopozeraní: tak teda späť na 4. Seriál sa posledné série začal značne vliecť. Napriek tomu som rád, že som ho dopozeral, koniec bol vcelku nostalgický a obstojný. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Problém Weeds je že se tváří všelijak, několik první epizod mě vůbec nenavnadilo a jentak tak sem je dokoukal, pak ale přišel jakýsi zvrat a seriál začal být Vtipný, propletený, smutný a postupem času ukazuje že ani pořádné drama mu není cizí. Postavy sem si doslova zamiloval a tak trochu zapadl do jejich nenormální rodinky. Závěr druhé serie by se mohl promítat jako prezentace slova "prekérka" :-) Jestli bude mit seriál stejnou tendenci jako zhruba od poloviny 1. a celé 2. série, nebudu mít problé mu dát plný počet. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, co se týká posouvání hranic politické (ne)korektnosti na televizních obrazovkách je Showtime v dnešní době ještě o pár koňských délek před konkurenční HBO. Po masovém vrahovi a těžce promiskuitním spisovateli v případě Weeds pasuje do role hrdinů matku-dealerku Nancy, jejího doslova úchylného švagra Andyho a jejich neméně vypečené přátele a známé z městečka Agrastic, kteří mají navzdory titulní písní proklamované uniformitě společnou jednu jedinou věc - velice vyhraněný vztah k marihuaně (brku, hulení, ganje, vyberte si). ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Weeds jsem si zamiloval a je to láska na celý život. Tak sladce a reálně napsaný seriál s upřímnými charaktery, s vytříbeným černým humorem, točící se kolem „horkého“ tématu, s nečekanou porcí zvratu, stále zvedající svoji kvalitu – se jen tak nevidí. Nemám s čím srovnávat a musím říct, že na nic víc než na každý nový díl Trávy se netěším v rámci seriálu na nic (nechytá se Lost ani nic dalšího). Potěší sem tam nějaká slavnější „kameo“ třeba Snoop Doggy Dogg. „Miluju“ Nancy ;-) zatím mám za sebou 4.řady a konec 3. a 4. mě totálně odrovnal. Těším se na další. ---Kvalita dalších řad šla lehce dolů, ale stejně se jedná o vysoce nadprůměrný seriál. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Úvodní píseň Little Boxes zpívá od druhé řady v každém díle jiný interpret. Mezi ně patří Malvina Reynolds (autorka a původní interpretka), Elvis Costello, Death Cab for Cutie, Engelbert Humperdinck, Kate and Anna McGarrigle, Maestro Charles Barnett, Aidan Hawken, Ozomatli, The Submarines, Tim DeLaughter of Polyphonic Spree, Regina Spektor, Jenny Lewis and Johnathan Rice, Randy Newman, Angelique Kidjo, Kinky, Donovan, Billy Bob Thornton, The Shins, The Individuals, Man Man, Joan Baez, The Decemberists, Michael Franti, Persephone's Bees, Laurie Berkner Band, Linkin Park a nakonec Pete Seeger. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama