Reklama

Reklama

Krev za krev

  • USA The Mutilator (více)

Obsahy(1)

Malý chlapec si hraje s otcovou puškou a nechtěně přitom zastřelí svou matku. Jeho otec z toho zešílí a když dospělý chlapec přijíždí po letech se svými přáteli ze střední školy strávit víkend v domě na pláži, pomstychtivý otec s hákem už na ně čeká. Amatérský slasher a první a poslední snímek režiséra, scenáristy a producenta v jedné osobě. (choze)

(více)

Recenze (28)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Mutilátor je slasher ve stylu osmdesátek, co se týče hudby, prostředí a ucházejících brutalitek. Problém je v tom, že je naplněn mimořádně mizernými neherci (např. nezapomenutelný tupý manekýn ze solárka, který zřejmě hodně fandí zpěvákovi Wham) a snaží se vytvořit pohodovou náladu tří mladých párů ve stylu seriálů Tak jde čas, což film převrací se všemi dalšími elementy do totální amatérské komedie. A to jsem ještě nezmínil příběh. Hlavní hrdina jako dítě omylem při čištění zbraně odpráskl matku v den narozenin otce, který z toho zábavným způsobem zešílel. Poté, co syn dospěl a stěžuje si rodičům, že ho otec bůhvíproč neměl celý život rád (proč asi, haha), jede s kamarády na otcovo přání zazimovat rodinný víkendový dům na pláži. Není moc těžké díky úvodu přijít na to, kdo je vrah a film nám to ani nevydrží dlouho tajit, takže jen přežíváte příšerné dialogy a těšíte se na další popravu s komediálně absurdním finále. Fotr je skutečně vzácný exemplář. Ano, je to jeden z horších slasherů, ale pokud máte rádi osmdesátkové gore a bavíte se u nechtěně vtipných filmů, ve chvílích nouze tímhle doslova zabijete večer. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hák se pomalu ale nezadržitelně plíží mezi stehny bezmocné dívky, mizí mezi jejíma nohama a pak už jen slyšíme její šílený křik... "Zmrzačovač", u nás uvedený na videu pod názvem KREV ZA KREV s krásným malovaným obalem, je amatérský slasher 80. let, který si pan režisér i napsal a zprodukoval a podle všeho obsadil svými kamarády. Dočkáte se tu všeho, co je pro tento hororový subžánr typické - primitivní story vystavěné okolo obehraného motivu pomsty za dávný zločin plné nelogičností a stupidních dialogů, s mizerně zahranými postavami nemyslících teenagerů a náležitě krvavými a nechutnými scénami jejich postupného zprovázení ze světa šíleným vrahem. Vtipné závěrečné zmrtvýchvstání zabijáka, který ač rozpůlen v pase ještě usekne dorazivšímu policistovi nohu a vítězně se s ní ohání kolem sebe. Hvězdička za příjemně amatérskou, rodinnou atmosféru snímku a za zmíněné 2 scény. Další slashit do mé sbírky. BODYCOUNT: 7. Only for slasher fans. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nudnejší teen vyvražďovák bez nejakého zmysluplnejšieho nápadu v ktorom mordy odštartuje tragédia v rodine, akumulujúca potrebný čas na to, aby prerástla a vyvrcholila pomstou. The Mutilator bol pre nemalý počet hercov prvou a zároveň aj poslednou filmovou rolou, čo už niečo naznačuje. Ale na ich hlavy by som ten najčiernejší popol nesypal, film bol slabý už od základu (prvý a opäť aj posledný film režiséra Buddyho Coopera, ktorý si našťastie uvedomil, že tadiaľto cesta nevedie). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct tuctovej 80kovej slasher s nesympatickejma postavama kterým tu smrt i přejete. Ocenit se dá různorodost vražd(nejsou jak přes kopírák). K mé větší spokojenosti jich mohlo být ale klidně víc a film mohl mít svižnější tempo. I tak ale ty 3 slabší hvězdy dám. Na to, že jde o film člověka pro něhož to byl(zatím) první a poslední film(scénář/režie). To se ale po těch  letech může změnit, protože jak jsem zjistil Buddy Cooper chystá návrat v podobě pokračování(či remaku) The Mutilator 2. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Extrémně klišovitý a nezáživný slasher. Vrah je od začátku jasný, důvody jeho řádění také. Celý film se nic neděje, děj je utahaný, postavy dělají jen běžné kraviny, co teenagerské postavy většinou ve slasherech dělají, ale tady je to ještě mnohem větší nuda. Povedené jsou goreefekty a na období vzniku v polovině 80. let hodně odvážné. Ale goreefekty ten film prostě nezachrání, jinak je to zdlouhavá, nevýrazná nudná záležitost v nevýrazném prostředí s nevýraznými postavami, prostředím a motivem ... Co však musím mimo hodnocení filmu vyloženě pochválit, tak je "cover" k médiu, na kterém se nachází. Ten naláká asi opravdu každého... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (2)

  • Původní název filmu byl Fall Break. (Chatterer)
  • Film nešel nikdy do kin, ale byl vydán rovnou na videokazetách. (Chatterer)

Reklama

Reklama