Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pro mladého Thajce Kama, znamená slon hodně. Od domácího mazlíčka, přes vysoce výkonný všestranný zemědělský stroj, zaujme nakonec slon čestné místo v rodinně jakožto její rovnoprávný člen (rozuměj Kamův bratr). Potíž nastane, když si někdo dovolí Kamova milovaného sloníka unést. V tu chvílí se jemný mladík promění v neuvěřitelnou "killing machine" jež žene kupředu jediná myšlenka a tou jest zachránit svého slona a být spolu zase zpátky v "balíkově", kde mohou opět prožívat další šťastně chvilky na chobotu a na klech. Příběh tak lineární, až to chvílemi loudí usměv na rtu mi přesto nezabrání ohodnotit to celé velmi vysoko. Nutí mě k tomu velká láska k žánru bojového filmu a patřičné docenění celkového zpracovaní choreografie bojových scén. Uznání vysokého výkonu si také zaslouží Tony Jaa, který stejně jako v Ong-Baku podává výkon na 100%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Ong-baku 5*, tak tady prostě musim taky, to jinak nejde. Ale musim uznat, že dějová linie neni úplně nejlepší, sice fakt, že je příběh založenej na hledání slona mi vůbec nevadil, taky nevim proč by měl, když moc možností jak se dostat k takovým soubojům neni a turnaje už jsou moc profláknutý od Van Damma, ale příběhu spíš vadí jeho neskutečná sestříhanost, bez toho by asi byl zas moc dlouhej, ale přece jen dělat takový skoky v ději neni pro diváka úplně to nejlepší, ale při troše snahy se v tom dá zorientovat a na nějakej příběh zapomenete hned, jak Tony Jaa najde někoho komu může něco zlomit, bohužel tady oproti Ong-baku už tolik nepužívá lokty do hlavy, ale za to láme ruce na všechny způsoby a ty jeho mega skoky s kolenem vpřed, to je prostě brutalitka sama. Film má hned několik opravdu výtečných soubojů a vysoko nad nima kraluje pasáž ze svatyně, ta je fakt nádherně zpracovaná a ve skvělým prostředí, ta se Prachyaovi moc povedla. Tom yum goong si taky nehraje na žádný napodobeniny úderů, tady když Tony Jaa udeří taky je cítit bolest na dva kilometry, stejně tak když rozsekaj jeho, tohle na filmech s Tonym Jaa miluju. Po těch bitkách co sem v tomhle filmu viděl, nemůžu jít pod pět a to ani když je to tak strašně sestříhaný. Fakt by to moc chtělo directors cut, ten by byl neskutečně nadupanej, doufám, že se teda Prachya Pinkaew pochlapí a naservíruje nám pořádnou akční mega jízdu prodlouženou ještě tak o půl hodiny ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Totální nářez. Je sice pravda, že příběh je hodně přitažený za vlasy a vše co se ve filmu odehrává se nedá nazvat dějem. Herci jsou neskutečně prkenní a vůbec když se nebojuje, člověk si říká na co to vlastně kouká. Avšak o to tu stejně jako v prvním Ong-Baku (který s tímto filmem nemá dějově nic společného a jedná se o chybný český název) vůbec nejde. Jde tu hlavně o bitevní scény, kterých tu je více než dost a jsou chvílemi až neuvěřitelné. Pokud jste viděli Ong-Bak (předchozí film od stejného režiséra a se stejným hercem) určitě víte o čem je řeč. Ale zde je všechno větší. Hrdina zde nebojuje s pěti protivníky ale rovnou třeba s dvaceti (i více) a i když se většinou protivníci objeví znenadání a odnikud musíte se jen kochat dokonalou choreografií těchto bitek (za vše mluví cca 3 minutová nesestříhaná akční scéna kde hl. hrdina zlikviduje asi 30 protivníků nebo závěrečná "lámací" bitka). Ve filmu už není tolik z "zpomalovaček" jako v Ong-Bak, avšak díky tomu vypadají bitky o dost reálněji. Opravdu parádní film u kterého však nesmíte přemýšlet. Ani trochu. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama