Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U mě naprosto není co řešit. Tyhle filmy prostě miluju a Prachya Pinkaew je prostě umí. Kašlu na příběh a scénář, dostanu vždycky přesně to, co chci a ještě hromadu šlehačky s několika třešničkami k tomu navrch. JeeJa Yanin samozřejmě není Tony Jaa, ale na to, jaké je to mladé děvče je neskutečně dobrá. Stejně tak musím opět vzdát hold kaskadérům, kteří by se pro diváka téměř zničili a zabili (jak je vidět po skončení filmu - zranění, pády, atd. V jedné scéně dá Yanin chlápkovi bez problémů kopačkou KO, takže tak křehká asi fakt nebude). Film je úžasnou reakcí na celou tradici martial arts filmů, od "Big Bosse", který odstartoval kariéru a slávu Bruce Leeho a martial arts filmů obecně, tak přes filmy s Tonym Jaa až po samurajské řezničiny a videohry. Videohru navíc finále na stěnách baráků vyloženě připomíná, perfektní nápad. Některé scény berou dech, u některých mrazí v kostech, některé jsou tradiční. Téma mentálně postižené dívky se mě navíc citelně hluboce dotýkalo, protože jsem s těmito lidmi pracoval a mám k nim osobně velmi pozitivní vztah. Plný počet*. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mal som dlhý komentár podrobne rozoberajúci film ale omylom som si ho zmazal, takže stručne. Super súboje. Super JeeJa, ktorá vyzerá o 10 rokov mladšia ako naozaj je. Choreografia po všetkých stránkach prepracovaná. Dej otrava. Lepší ako v Ong-bak, ale otravnejší. 4* za to bojové umenie, ktoré predvádza žena, čo poteší. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další thajská akční řezničina, kterou by si fanoušci žánru rozhodně neměli nechat ujít. Prachya Pinkaew nám opět předkládá jednoduchý, ale smysluplný a nijak neurážející scénář. O co tu jde, ale především jsou znovu vynikající a nápadité bojové scény jaké nemají obdoby. JeeJa Yanin možná není jako Tony Jaa, ale je to určitě nejnadanější asijská akční herečka(co se bojových schopností týče), kterou jsem kdy viděl. Doufám, že bude v natáčení pokračovat. Celkově se mi Chocolate líbilo trochu méně než předchozí Pinkaewovy filmy, ale i tak se jedná o skvělou podívanou, pro příznivce thajského boxu povinnost vidět :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nám vypráví příběh málé(mentálně postižené) vymahačky dluhů,která shání prachy pro svoji nemocnou matku.A jelikož je jejím oblíbencem Tony Jaa tak je jasný jakým stylem bude "svoje" peníze vymáhat.Čekal jsem akční nářez a taky jsem ho dostal.Navíc se mi líbí,že Pinkaew nenatočil pouhou poctu martial arts filmům,ale dal filmu i zajímavou a dojemnou dramatickou linku.Vše je podpořeno skvěle se hodící hudbou a vynikajícím výkonem JeeJa Yanin.A to finále ve videoherním stylu kde hrdinka prochází z jednoho levelu do druhýho bylo prostě užasné vymyšlený a rozhodlo o páté hvězdě. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mladá Zen je asi najšikovnejšia thajská autistka v krajine, lebo svoje bojové umenie odkuká zo sledovania televízora :) To by som ešte ako tak prehltol, ale ťažšie sa mi už verilo jej "drtivým" kopačkám, ktorými posiela bez milosti k zemi každého, kto jej skríži cestu so slovami "...máma chtít peníze, máma jít nemocnice, dát mámě peníze atď". Plusom ale zostáva, že bojové scény mali dostatok invencie, nenudili a mladá JeeJa (čítaj JííííJááá - tak znel aj jej obľúbený bojový pokrik) záporákov neochotných vracať peniaze chorej mamičke poslala k zemi viac ako dosť a to zásadne po skupinách. Nebyť priblblého scenára, ktorý sa zbytočne nasilu snaží krížiť drámu s akciou, mohlo to byť aj za viac, ale toto násilné spojenie diametrálne odlišných žánrov mi naozaj klalo oči. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V původní verzi Zen (JeeJa Yanin) v televizi sledovala scény z filmů Jackieho Chana a Bruce Leeho, ale kvůli licenčním problémům byly nahrazeny scénou z prvního Ong-baku (2003). Kvůli licenčním problémum byly odstraněny i další scény. Boj v továrně na led byl původně natočen s rozdělenou obrazovkou ukazující na jedné polovině Zen přesně imitující pohyby Bruce Leeho ve scéně z filmu Pěst plná hněvu (1972), ukázané na druhé polovině. Ve stejném stylu byl natočen i boj ve skladišti, avšak tentokrát se scénou z filmu Jackieho Chana. Mimoto byly odstraněny i všechny scény, ve kterých Zen dělala pohyby připomínající bojové sekvence Chana a Leeho. Tato původní verze nebyla nikdy oficiálně vydána. (Raztubyl)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)

Reklama

Reklama